Tyto rychlé a snadné zapečené chlebíčky za pár korun připomínají předkrm z luxusních restaurací

Chlebíček se sýrem

Křupavé toasty s hojnou sýrovou náplní jsou téměř dokonalým pokrmem, který každý miluje. I takto obyčejné jídlo se dá ale připravit neobvyklým způsobem a může překvapit.

Kus pečiva, na který přijde náplň, hojně zasypaná sýrem a zapečená v troubě. Tak by se dal definovat tento pokrm, který díky zapečení získá lahodnou křupavost, vrstva sýra spolu s náplní zase zajistí vláčnost. To je kombinace, která dokáže i z obyčejného pokrmu udělat naprostou bombu a jídlo, po kterém se budou i nároční hosté olizovat.

Ingredience potřebné na přípravu křupavých sendvičů:

  • 10 krajíců chleba
  • 150 gramů klobásy
  • 150 gramů tvrdého sýra
  • 2 středně velká rajčata
  • 1 středně velká paprika
  • svazek zelené cibulky
  • 2 polévkové lžíce majonézy
  • sůl, pepř

Chlebíček se sýrem

Základem tohoto pokrmu je náplň

Jako první je zapotřebí připravit si náplň, která dodá celému pokrmu chuť. Na tu budeme potřebovat nejprve na kostičky nakrájet připravenou klobásu, rajčata a papriku. Tyto ingredience umístíme do mísy, kde je společně promícháme. Pokud chceme, můžeme do náplně přidat i další oblíbenou zeleninu, fantazii se meze nekladou.

Zapečený chléb s mletým masem

Tyto křupavé a přitom jemné chlebíčky jsou mým esem v rukávu během mnoha líných večerů

Chlebíček se sýrem

Nejen se surovinami, je dobré hrát si i s barvami

Aby byl výsledný sendvič pastvou i pro oko, je dobré kombinovat spolu suroviny, které mají odlišné barvy. Pokud tedy do náplně použijeme červená rajčata, paprika, kterou zvolíme, by mohla být žlutá a to vše ideálně doplní zelená jarní cibulka. Připravenou směs podle naší fantazie osolíme a opepříme. Na závěr ji spojíme za pomocí 2 lžic připravené majonézy.

Chlebíček se sýrem

Posledním krokem je zapečení

Na plech, který jsme vyložili pečícím papírem, položíme připravený chleba, na který postupně přidáváme připravenou směs. Jakmile jsou všechny plátky plné, hojně je zasypeme nastrouhaným sýrem. Připravený plech umístíme do trouby, kde jej pečeme po dobu 10 minut na 180 stupňů. Hotové sendviče jednoduše servírujeme k odpolední svačině.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*