Tyto křupavé a přitom jemné chlebíčky jsou mým esem v rukávu během mnoha líných večerů

Zapečený chléb s mletým masem

Vymýšlet stále originální pokrmy k jídlu dá někdy velmi zabrat. Často se také stane, že i přesto, že je náš pokrm lahodný, nesetká se s úspěchem u našich dětí. V tomto případě to nehrozí.

Připravit originální pokrm, na kterém by si pochutnali i ti nenáročnější strávníci, dá někdy velmi zabrat. Právě pro takové příležitosti jsme si připravili pokrm, kterým ani malé dítě nepohrdne. Jedná se o teplé sendviče s mletým masem a sýrem. Originální na tomto receptu je to, že si na něj můžeme zvolit vaše oblíbené suroviny a zcela jej tak přizpůsobit naší chuti.

Ingredience potřebné na přípravu masových sendvičů:

  • mleté vepřové nebo kuřecí maso – 300 gramů
  • chléb – 140 gramů
  • tvrdý sýr – 200 gramů
  • zelená cibulka
  • mletý černý pepř, sůl
  • máslo

Chleba s mletým masem

Jako první krok je zapotřebí příprava masa

Abychom maso měli dokonale dochucené, omyjeme si nejprve cibulku, kterou nakrájíme na malé kroužky a necháme osušit. Jakmile je cibulka zbavena přebytečné vody, přidáme ji k připravenému masu a důkladně promícháme. Maso následně dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem, abychom dosáhli ideální chuti.

pečené toasty

Nejrychlejší líná svačina s tajnou ingrediencí: Snazší recept na vyšperkované tousty už nenajdete

Chleba s mletým masem

Hladká konzistence masové směsi je základ celého pokrmu

Maso pečlivě promícháme, abychom dostali směs hladké konzistence. Odložíme jej stranou a připravíme si chléb, který nakrájíme na plátky. Ty si postupně namažeme malým množstvím másla. Na máslo rovnoměrně rozetřeme připravené maso a to vše zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem.

Chleba s mletým masem

Chlebové sendviče jednoduše zapečeme v troubě

Připravené chleby si vyskládáme na pečicí papír a vložíme do trouby, kterou jsme si předehřáli na 180 stupňů. Aby byl pokrm hotový, bude nám stačit 10 minut. Pokud se nám nechce rozehřívat troubu, můžeme nechat sendviče zapéct v mikrovlnné troubě, zde nám postačí minut 7. Důležité u tohoto pokrmu je nepřehánět vrstvu masové směsi, abychom měli jistotu, že je maso vhodné ke konzumaci.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*