V kostele zavládlo mrazivé ticho. Jednání staršího kněze nikdo z přítomných nečekal

Fotografie: Brianza2008 / Creative Commons Zero / Public Domain Dedication

Mše svatá skončila nehodou, která si vyžádala zásah dalších osob. Kamera zachytila nepříjemný pád kněze, jenž při něm rozsypal všechny připravené hostie.

V polském kostele došlo během mše svaté ke kuriózní nehodě. Kněz, který se právě připravoval rozdávat věřícím hostie, upadl tak nešťastně, že se kalich se všemi oplatky vysypal. Na zveřejněný záznam reagoval jiný kněz, jenž radí, jak v obdobných případech postupovat. Je třeba se pochopitelně postarat o kněze, který upadl, ale svoji pozornost si rovněž žádají i svaté hostie.

Kněz se chystal sejít s hostiemi k věřícím

Svatá mše nedopadla podle představ. Polský kněz Sebastian Picur zveřejnila na svém tiktokovém účtu záznam mše, na níž v jednu chvíli všem přítomným zatrnulo. Starší kněz se právě chystal po schodech sejít ke shromážděným věřícím, když ztratil rovnováhu a ze schodů se zřítil na zem. Kalich plný hostií skončil na zemi také, přičemž se všechny oplatky symbolizující tělo Kristovo rozlétly kolem kněze.

V kostele na chvíli zavládlo hrobové ticho. Ministranti ihned spěchali knězi na pomoc, aby mu pomohli opět vstát. Něco takového se opravdu může stát a kněz ve svém příspěvku také radí, jak v podobné chvíli postupovat. „V takové situaci byste samozřejmě měli knězi pomoci, zvláště pokud se jedná o staršího člověka. Ale kromě toho musíme zacházet s Kristovým tělem, svatým přijímáním, s největší možnou úctou,“ cituje web Goniec kněze.

Známý kněz popsal, jak má žena postupovat, pokud touží po rozvodu. Rozdělil společnost na 2 tábory

Knězi se naštěstí nic vážného nestalo

Všechny hostie, i ty polámané, by se podle něj měly opět shromáždit. Místo, na něž spadly, by mělo být také otřeno nejlépe očistcem nebo speciálním hadříkem, aby se zajistilo, že budou shromážděny i drobné prvky hostie. Nahrávku z kostela zhlédly už desetitisíce lidí. Mnozí, kteří tohoto kněze znají, také připsali nové informace.

@ks.sebastianpicur #ksiadz #wiara #wypadek #Msza ♬ dźwięk oryginalny – ks.sebastianpicur

Starší kněz Wladimir má mít údajně nějaké zdravotní potíže, ale z pádu si prý odnesl naštěstí jenom odřený nos. Další také potvrdili, že místo bylo řádně očištěno, přesně tak, jak doporučuje otec Picur. Ten se rozhodně sociálních sítí nebojí, a jak už jsme psali na SvětěKreativity, na svém kanále pravidelně odpovídá věřícím na jejich otázky. Můžete se podívat, jak věřícím odpověděl, když se ptali, kam půjdeme po smrti?

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*