Senzačně jednoduché zapečené brambory, které chutnají jako z luxusní restaurace: Stačí nakrájet 3 přísady

Brambory s masem na pánvi hotové

Brambory a vepřové maso, to je notoricky známá a oblíbená kombinace. Řízky s kaší či salátem, vepřové na houbách a další pochoutky zkrátka máme rádi.

Brambory pečené s masem v pánvi jsou oblíbeným způsobem přípravy zejména v německy mluvících zemích. Výhoda tohoto receptu spočívá jednoznačně v úspoře času i použitého nádobí. Samozřejmě se nemusíte omezovat jen na vepřové maso, využít můžete také klobásy nebo například slaninu. Jen se v tom případě upraví doba přípravy masové složky. I s původní složkou, tedy vepřovým masem, je ale recept časově nenáročný. Tyto německé pečené brambory s masem budete mít hotové do dvaceti minut.

Delikátní brambory s masem pečené v pánvi

Jídla připravovaná z brambor si získala velkou oblibu zejména z toho důvodu, že jde o surovinu velice výživnou, přitom cenově dostupnou a nenáročnou na pěstování. Opečené brambory vynikají příjemnou texturou a skvělou kombinovatelností s chutí přidaných bylinek, koření, masa a dalších složek. V tomto konkrétním receptu je doplněna ještě jedna méně obvyklá, ale důležitá surovina. Řeč je o másle. To pomáhá podtrhnout šťavnatost brambor, zabrání tedy jejich vysušení. Navíc dodá jídlu jemnost a přinese mu další prospěšné látky.

Ingredience:

  • Brambory – 1,5 kg;
  • Cibule – 1 ks;
  • Vepřové maso – 400 g;
  • Máslo – 40 g;
  • Slunečnicový olej – dle potřeby;
  • Černý pepř mletý – dle chuti;
  • Sůl – dle chuti.
Karbanátky pečené v troubě hotové na plechu

Kamarádka mi konečně prozradila, jak dělá karbanátky tak šťavnaté a křupavé zároveň

Brambory s masem na pánvi plátky brambor

Příprava:

  • Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky a omyjte studenou vodou.
  • Cibuli oloupejte a nakrájejte.
  • Maso nakrájejte na středně velké kousky.

Brambory s masem na pánvi kousky masa

  • Na pánvi rozehřejte olej a brambory na něm opečte dozlatova.

Brambory s masem na pánvi brambory v pánvi

  • Přidejte trochu másla a promíchejte.
  • Na druhé pánvi také rozehřejte olej, vložte do něj kousky masa a nakrájenou cibuli a vše orestujte.

Brambory s masem na pánvi dvě pánve na plotně

  • K bramborám přidejte orestované maso s cibulí a ještě trochu másla.
  • Promíchejte a přikryjte pokličkou.

Brambory s masem na pánvi rozpouštění másla

  • Po 10 minutách podle chuti osolte a opepřete.
  • Znovu řádně promíchejte.

Brambory s masem na pánvi přiklopená pánev

  • Senzační pokrm, vhodný jako rychlý a vydatný oběd či večeře, je vykouzlen!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*