Díky tomuto malému detailu vždy v obchodě koupíte dokonale zralý meloun. Málokdo o tom ví

Fotografie: Brateevsky / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Meloun si zejména během horkých letních dnů rád dopřeje každý. Řada lidí však netuší, jak si v obchodě vybrat ten správný kus.

Vodní meloun je plný chuti a vitamínů. Zejména během letních měsíců pak dokáže uhasit žízeň a dostatečně vás ochladit. Mnoho lidí má nicméně problém s výběrem těch správných kusů, často si tak domů donesou buď přezrálé, nebo příliš mladé plody. Naštěstí se však dle webu Bonasavoir nabízí řada jednoduchých triků, jak se v obchodě ujistit, že si kupujete ten správný, a až ho doma ochutnáte, bude plný chuti.

Rozhodující je barva melounu a jeho zvuk

Pokud si vybíráte meloun, je velmi důležité sledovat jeho barvu. Právě ta dokáže určit, zda je dostatečně zralý a plný chuti. Dobré kusy mívají zpravidla hluboké, tmavě zelené pruhy směřující ke žluté. Pokud by naopak byl jejich odstín příliš světlý, znamenalo by to, že není dostatečně zralý a nebude chutnat dobře. Jeho povrch pak můžete poškrábat svými nehty. Toto gesto vám taktéž pomůže zkontrolovat jeho zralost.

Stačí jen lehce poškrábat první vrstvu nehtem. Pokud zjistíte, že barva pod ním je jasně zelená, mělo by být vše v pořádku. Nedílnou roli poté hraje také zvuk. Na meloun tedy trochu zaklepejte prsy, a pokud se vám vrátí dutá ozvěna, bude připraven ke konzumaci. Naopak plný tón značí, že je ještě nezralý. Zapomínat byste dle webu TheKitchn neměli ani na to, jak meloun voní. Čím příjemnější jeho vůně je, tím by měl lépe chutnat.

Nejoblíbenější obchodní řetězec v Česku masově zavírá jednu prodejnu za druhou

Fotografie: Pixabay

Rozhodující je také hmotnost melounu. Čím je při stejné velikosti těžší, tím více zajišťuje dobrou zralost, bohatost vitamínů a sladkou chuť. Zaměřit se poté můžete i na vzhled stonku, který by neměl být za žádných okolností zelený. V takovém případě by to znamenalo, že ovoce bylo sklizeno příliš brzy. Na webu SvětKreativity jsme také psali, jak vybrat čerstvé ovoce v obchodech v co nejvyšší kvalitě.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*