Cibule nejen ochutí jídlo, ale při správné aplikaci prospěje i hormonům

Cibule je nejenom přísada do jídla, ale je také pomocníkem pro zdraví. A ne jenom takovým, jak si většina lidí myslí. Řada lidí je přesvědčena o tom, že cibule se hodí, jenom když jsme nachlazení, nebo nás štípne hmyz. Je ale ještě jedno zajímavé využití. Hodí se také v případě, že máme problémy s našimi hormony.

Problémy se štítnou žlázou

Jedná se o žlázu, kterou najdeme v oblasti krku a která je pro naše tělo, z hlediska hormonálního stavu, velmi důležitá. Pokud dobře funguje, je vše v pořádku. Pokud ne, může to vést k hormonálním výkyvům. Těch může být buď nedostatek, nebo jich naopak může být více než dost. A jelikož problémy se štítnou žlázou jsou stále častější, je třeba vědět, jak hormony optimalizovat.

Pomůže správná cibule

Tím pomocníkem, který se hodí, pokud je diagnostikován problém se štítnou žlázou, a tedy i s hormony, je cibule. Ale musí se jednat o správný druh. Není to ani ta žlutá, ani ta bílá, ale je to cibule červená. Právě ta obsahuje ty správné látky, které mohou pomoci hormony srovnat. Samozřejmě myslete na to, že jde spíše o doplněk klasické léčby a vždy by měl mít hlavní slovo lékař. Pokud však problémy nejsou až tak vážné, jsou spíše drobnějšího rázu, může s nimi skutečně pomoci právě cibule.

Použití je překvapivě jednoduché

Podívejme se společně na to, jak se dá cibule efektivně využít. A je to překvapivě jednoduché. Základem je, jak jsme říkali, červená cibule. Tu oloupejte a nakrájejte na plátky. Ty následně položte na krk, a to právě do oblasti, kde se nachází štítná žláza. Takto aplikujte několik koleček vedle sebe a potom je zabažte šátkem nebo jinou textilií. Nechte působit pár desítek minut a tento postup pravidelně opakujte. Látky obsažené v cibuli se skrz vaši kůži mohou dostat tam, kam mají, což následně vede k tomu, že se činnost tohoto důležitého orgánu může optimalizovat.

Fotografie: Unsplash

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]