Ve věku 88 let zemřel legendární herecký idol. Jeho slavné role diváci nadšeně sledují dodnes

Fotografie: Sevela.p / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Dne 2. září odešel do uměleckého nebe herec, zpěvák a režisér, který se díky svým rolím stal idolem několika generací mladých lidí.

James Darren patřil k velkým hvězdám Hollywoodu. V 60. letech se stal především idolem mládeže díky filmové sérii ze surfařského prostředí. Věnoval se však také režii a dařilo se mu i na hudebním poli. Jak uvádí TN, o smrti populárního herce informoval jeho syn. James Darren zemřel ve věku 88 let v důsledku srdečních problémů.

V 60. letech se stal idolem mladých

James Darren se narodil 8. června 1936 a vyrůstal v jižní Filadelfii. Studoval herectví v New Yorku a své první fanoušky si získal rolí v komediální filmové sérii Gidget z roku 1959. Film ze surfařského prostředí oslovil především náctileté. K filmu nazpíval také úvodní píseň a během kariéry nazpíval i řadu jiných hitů, které s úspěchem hrála americká rádia.

O hercově úmrtí informoval jeho syn Jim Moret. Darren zemřel v nemocnici Cedars-Sinai v Los Angeles. Původně tu měl podstoupit operaci chlopně, ale lékaři operaci vyhodnotili jako příliš rizikovou a poslali jej domů. Tady se mu opět přitížilo a musel být znovu hospitalizován. Na herce zavzpomínala celá řada osobností Hollywoodu.

William a Harry se po dlouhé době setkali na pohřbu strýce. Jejich chování potvrdilo nejhorší obavy

Zapojil se také do režie známých seriálů

„Zemřel jeden z mých nejmilejších a nejbližších přátel na celém světě. Přeji mu rychlou a krásnou cestu vesmírem i mimo něj. Hodně štěstí, sladký Jimmy. Mé srdce je rozervané, ale plné lásky,“ cituje CNNPrimaNews dceru Franka Sinatry, Nancy. James Darren se proslavil také na televizních obrazovkách rolemi v seriálech Star Trek: Hluboký vesmír devět nebo T.J. Hooker.

Částečně se věnoval také režii a v roli režiséra spolupracoval na slavných seriálech Beverly Hills 90210 nebo Melrose Place. Za svoji hudební kariéru vydal celkem 14 alb. Největšími hity se staly především písně Goodbye Cruel World a Her Royal Majesty. James Darren zemřel ve věku 88 let. Zanechal po sobě tři syny a pět vnoučat. Na SvětěKreativity jsme rovněž informovali o úmrtí Obiho Ndefa, herce z oblíbených seriálů, jehož ve věku 51 let ho zabila ortorexie, porucha příjmu potravy.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*