William a Harry se setkali na pohřbu. Svědkové popsali incident, který bude mít vážné následky

Fotografie: Depositphotos

Královská rodina se poslední měsíce potýká s nelehkým obdobím. Král i Kate jsou vážně nemocní a vztahy mezi královskými bratry zůstávají napjaté. 

Mezi královskými bratry panuje už několik let velké napětí. Teď se jejich neutěšený vztah jenom potvrdil. Na pohřbu svého strýce spolu totiž nepromluvili ani slovo. Vztahy mezi bratry začaly skřípat už v roce 2020, kdy se Harry vzdal svých královských povinností. Později také vydal kontroverzní knihu, ve které popisuje chování svého staršího bratra. Další příležitost k setkání budou mít možná bratři už koncem září, kdy se v New Yorku bude konat akce Climate Week.

Na pohřbu strýce spolu nepromluvili

Princ Harry a princ William měli zase možnost se po dlouhé době vidět osobně. Oba se totiž 30. srpna zúčastnili pohřbu jejich strýce Lorda Roberta Fellowese, švagra jejich matky, princezny Diany. Bratři byli v zadní části kostela, odděleně. Ani spolu nemluvili, ani nebylo vidět, že by se na sebe podívali,“ cituje FoxNews královskou expertku Hilary Fordwichovou.

Jejich ostře sledované setkání tak jen potvrdilo, že příkop mezi oběma bratry je vykopán opravdu hluboko a na jejich napjatých vztazích se nic nezměnilo. Ty trvají již od roku 2020, kdy se Harry a Meghan vzdali svých královských povinností. Důvodem mělo být podle Harryho zachování si duševního zdraví a také rasistické postoje britských médií k jeho manželce.

William a Harry se po dlouhé době setkali na pohřbu strýce. Jejich chování potvrdilo nejhorší obavy

V knize popsal, jak jej William napadl

Oleje do ohně pak Harry přilil, když vydal vlastní autobiografii Spare. V knize popsal i nepříjemný incident se svým bratrem, který měl Meghan označit za „hrubou“ a svého mladšího bratra dokonce fyzicky napadl. „Určitě jsme v tuto chvíli každý na jiné cestě, ale navzdory tomu tu pro něj vždy budu,“ uvedl podle TN princ Harry v roce 2021. Zdá se však, že William už o svého mladšího bratra ve svém životě nestojí.

O tom, jak se jejich životní cesty rozdělily, svědčí i fakt, že se Harry o vážné diagnóze princezny Kate měl dozvědět z médií. Jeho bratr ani nikdo jiný z rodiny jej v této záležitosti neinformoval. Další příležitost k tomu, aby se bratři setkali a navázali opět kontakt, by měla přijít na konci září. Na SvětěKreativity už jsme psali, že se princ Harry chystá do New Yorku. Tady by se na akci Climate Week měl objevit také princ William.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*