9letá holčička šla hledat „poklady“ k vodě. Netušila však, že se svým objevem zapíše do historie

Fotografie: Mbz1 / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Teprve devítiletá Molly Sampsonová se vydala na pláž Calvert, aby zde jako obvykle hledala zkamenělé žraločí zuby. Narazila na nečekaný objev.

Molly Sampsonová z Prince Frederick v Marylandu zažila na Štědrý den 2022 okamžik, na který nikdy nezapomene. Není to žádná běžná devítiletá dívka, již od útlého věku ji fascinují fosilie a žraločí zuby, kterým se věnuje s vášní hodnou skutečné paleontoložky. Její zájem o zkameněliny není náhodný – tuto zálibu sdílí se svým otcem, pravidelně s ním vyráží na marylandské pláže s cílem najít vzácné žraločí zuby.

Žraločí zuby jsou podle ní cool

Molly už v minulosti nasbírala přes 400 zkamenělých zubů, objev, který ale učinila v roce 2022, je jedinečný. Každý nález pro ni představuje kousek pravěké historie a je důkazem jejího odhodlání a vytrvalosti. Jedinečný nález z roku 2022 ale podle webu ViralTales uchvátil nejen její rodinu, ale během několika dní se stal virálním a získal pozornost lidí z celého světa.

Ačkoli Molly již dříve objevila řadu zajímavých kousků, nález na Štědrý den byl mimořádný. Tentokrát se jí podařilo najít pět palců (přibližně 13 cm) dlouhý zub patřící megalodonovi, prehistorickému žralokovi, jenž podle webu Fosilie patřil k největším predátorům, jací kdy obývali oceány. Zub, který Molly našla, je tak nejen fascinujícím pohledem do minulosti, ale i jedním z největších exemplářů, jaké kdy byly na této pláži objeveny.

Studenti si do bytu za poslední peníze koupili levnou pohovku z bazaru. To, co v ní našli, jim změnilo život

Objev, jaký si každá paleontoložka může jen přát

Po návratu z pláže rodina Molly kontaktovala Stephena Godfreye, kurátora paleontologie. Ten okamžitě ověřil autenticitu nálezu a potvrdil, že Molly našla zub patřící megalodonovi. Tento ohromující fakt zanechal Molly v úžasu, neboť si teprve v tu chvíli plně uvědomila, co objevila. Molly se o svůj neuvěřitelný zážitek podělila s médii a popsala okamžik, kdy zub našla.

Mollyin neuvěřitelný objev se rychle stal senzací, a to nejen v odborných kruzích. Jak se její příběh šířil, stal se inspirací pro mnoho dětí i dospělých. Její rodina vidí v tomto úspěchu příležitost, jak přimět více dětí, aby trávily čas venku a objevovaly krásy přírody a její skrytá tajemství. Na Světě Kreativity jsme také psali, jak tři chlapci našli zkamenělinu mláděte obávaného druhohorního predátora.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*