Tento recept na slaný masový koláč je ideální, když máte v mrazáku kuřecí prso a potřebujete z něj vytvořit rychlé jídlo.
Stačí pár dalších ingrediencí a během chvilky máte hotový lahodný pokrm, kterým potěšíte celou rodinu. Máte-li doma mražená kuřecí prsa, můžete z nich vytvořit jednoduchý a skvělý oběd nebo večeři. Tento recept je rychlý a vyžaduje jen minimum přípravy, přesto dává vzniknout plnohodnotnému a chutnému jídlu. Hodí se přesně pro ty dny, kdy potřebujete něco rychlého a sytého, aniž byste přípravou jídla museli trávit dlouhé hodiny.
Lahodný a sytý masový koláč s kuřecím
Slaný kuřecí koláč se připravuje velmi snadno, zároveň je ale plný skvělé chuti. Mražená kuřecí prsa nastrouháte velice lehce, smícháte se strouhanými brambory a sýrem, vše osmažíte na pánvi a během krátké chvíle máte hotovo. Tento pokrm je ideální pro večeře, pro něž chcete něco rychlého, zdravého a chutného. Je úžasný nejen pro rodinu, ale také jako oběd do práce nebo jako originální pohoštění pro návštěvy. Jeho jednoduchost a univerzálnost si snadno oblíbíte.
Ingredience:
- Zmražené kuřecí prso – 1 velké, případně 2 malá;
- Brambory – 2 kusy;
- Vejce – 1 kus;
- Cibule – 1 kus;
- Sůl – podle chutí;
- Pepř – podle chuti;
- Oregano – podle chuti;
- Bazalka – podle chuti;
- Mozzarella – 200 g;
- Rostlinný olej;
- Čerstvá petrželka – snítka.
Vezmu pár druhů zeleniny a připravím tyto zdravé křupavé placky. Miluje je i můj zmlsaný manžel
Postup:
- Zmražené kuřecí prso nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Stejně tak nastrouhejte brambory.
- Smíchejte kuřecí prso s bramborami a vejcem.
- Cibuli nakrájejte najemno.
- Nakrájenou cibuli přidejte ke směsi masa, brambor a vejce.
- Dochuťte solí, pepřem, oreganem a bazalkou.
- Nastrouhejte mozzarellu a také ji přimíchejte ke směsi.
- Vše dobře promíchejte a vytvořte těsto.
- Na pánvi rozehřejte olej.
- Těsto nalijte na rozpálený olej a smažte pod pokličkou zhruba 15 minut.
- Placku obraťte a smažte dalších zhruba 15 minut.
- Hotovou placku posypejte nasekanou petrželkou, nakrájejte a podávejte.
- Tip: Koláč můžete podávat samotný, ale také s přílohami – čerstvou i dušenou zeleninou, bramborovou kaší, batátovým pyré nebo s vařenými či šťouchanými bramborami.
Napište komentář