Kuřecí andělíčci: Proč maso okrájím až na kost a rozprostřu na pánvi? Po zalití mlékem vše pochopíte

Kuřecí stehna jsou jídlo, které je naprosto ideální k obědu. Nejen, že jsou velmi jednoduchá na přípravu, ale také vám vaření nezabere moc času.

Pokud chcete, abyste se jako rodina sešli u oběda, vyzkoušejte udělat tato kuřecí stehna, které jsou tak dobré, že jim nikdo neodolá. A důležité je, že si toto jídlo oblíbí také vaše děti. Kuřecí maso je nejen šťavnaté a měkké, ale především je jeho kůrka velmi křupavá. Můžete si je okořenit jak jen chcete, pokud máte rádi pikantní jídla, můžete si do receptu přidat i chilli papričky. No, posuďte sami.

Co budete potřebovat

  • 6 ks kuřecích paliček
  • Tymián
  • Česnekové koření
  • Sůl
  • Pepř
  • 150 ml mléka
  • dle chuti olej a mletou papriku

Je to velmi jednoduché

Nejprve z kuřecích stehen odstraňte kůži a poté je podélně rozřízněte až na kost. Stehna otevřete tak, aby svým vzhledem připomínala motýla. Poté přesuňte kuřecí stehýnka do hluboké misky. K masu nyní přidejte všechno koření a podle vaší chuti můžete přidat další. Kořeněná prsa zalijte mlékem a vše dobře promíchejte.

Paličky nechte hodinu marinovat při pokojové teplotě. Je dobré nádobu uzavřít potravinářskou fólií. Po hodině můžete začít zahřívat pánev, na kterou si dejte olej. Kuřecí stehna opečte na rozpáleném oleji z obou stran do zlatova. Je lepší, když pánev přikryjete pokličkou, tak se totiž dobře propeče.

A je skoro hotovo

Jakmile pánev přikryjete, můžete snížit teplotu na minimum. Po 15 minutách budete mít pokrm hotový. Můžete ho podávat například s rýží a nebo s bramborem. Záleží jen a pouze na vaší chuti. Uvidíte, že i vaše děti si tohoto jídla budou chtít přidat. Tak šťavnaté kuřecí maso totiž ještě určitě nejedli. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]