Milujete kuřecí prsa? Potom je zkuste připravit tak, že budou opravdu šťavnatá

Kdo by neměl rád dobře udělaná kuřecí prsa? Je to nejoblíbenější maso nejen u dětí, ale také u většin dospělých.

Kuřecí prsa jsou to nejlepší maso, ale jejich největší problém je, že je opravdu těžké udělat je šťavnatá. A to z toho důvodu, že vlákna v mase rychle vysychají, když jsou vystavována vysoké teplotě. Proto moc lidí nemá v lásce vaření kuřecího masa a raději si vyberou třeba kotletu. Ale s tímto jednoduchým trikem už se vám nikdy nestane, že byste kuřecí prsa měli vysušená.

Co budete potřebovat

  • kuřecí prsa
  • 1 lžičku oleje
  • 1 polévkovou lžíci sójové omáčky
  • rozmarýn, pepř a hořčice dle chuti

Není to žádná věda

Natrhejte si několik kusů alobalu, do kterých budete dávat kuřecí prsa. Ty namažte rostlinným olejem tak, jak to máte rádi, přidejte sójovou omáčku a posypte rozmarýnem a dalším kořením dle vaší chuti. Rozhodně nemusíte solit a to z toho důvodu, že soli je v sójové omáčce víc než dost, takže by to bylo spíš přesolené, a to nechcete. Poté prsa namažte hořčicí, také tak, jak chcete.

A je skoro hotovo

Nyní kuřecí prsa dejte třeba na hodinu do lednice, ať se do nich dostane co nejvíc koření. Po té hodině dejte každé prso do nachystaného alobalu a pořádně je zabalte.

Všechny prsa v alobalu vyskládejte do zapékací mísy a dejte do trouby, kterou si předehřejte na 220 stupňů. Prsa pečte přibližně 15 minut, déle rozhodně ne.

Fotografie: Pixabay

Takhle udělané kuřecí maso můžete podávat s různými omáčkami, saláty nebo třeba brambory. To už záleží jen na vás a na vaší chuti. Malý tip na závěr: Skvěle se do této marinády hodí také lžička medu, která pokrmu dodá tu správnou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]