Československý národní salát: Zapomenutý recept je luxus na talíři. Levnější už být nemůže a návštěvy ho přesto milují

Tento salát zvládne připravit i úplný začátečník a pochutná si na něm celá rodina. Je to velmi jednoduché a připravené do několika minut.

Pokud přemýšlíte o tom, co si připravíte k obědu, vyzkoušejte tento salát. Je velmi jednoduchý a zasytí stejně jako jakýkoliv jiný oběd. Pokud nevěříte tomu, že i salát může být skvělým obědem, stačí, když si připravíte tento, a změníte názor. Tento salát je velmi jednoduchý na přípravu, zabere vám to pouhých pár minut. Tak co, vyzkoušíte ho?

Co budete potřebovat

  • vařená kuřecí prsa
  • 100 g šunky
  • čtvrt hlávky pekingského zelí
  • 2 vejce
  • 100 g mrkve
  • 1–2 stroužky česneku
  • kousek tvrdého sýra
  • sůl
  • majonéza

Je to opravdu jednoduché

Dobré na tomto receptu je, že nemusíte dodržovat přesné množství ingrediencí. Zkrátka můžete něčeho přidat a něčeho klidně ubrat. Pokud chcete, můžete přidat i pár lžic kukuřice, ta se do něj taky perfektně hodí. Kuřecí prsa a vejce je třeba uvařit. Ještě teplé maso si nakrájejte na tenké nudličky, vejce oloupejte a nakrájejte nadrobno.

Zelí také nakrájejte nadrobno, přidejte trochu soli a promíchejte. Je totiž třeba, aby zelí změklo. Šunku si nakrájejte na nudličky a nebo kostičky. Do salátové mísy si dejte maso, vejce a přidejte šunku a nastrouhanou mrkev. Stroužky česneku prolisujte lisem na česnek a tvrdý sýr nastrouhejte na jemném struhadle. Osolte podle chuti a přidejte majonézu. Promíchejte a máte hotovo.