Speciální marináda na kuřecí masíčko od místního hospodského: Připravuje se ze 3 lžic sójové omáčky, 1 lžičky medu a…

Kuřecí maso je jedno z nejoblíbenějších. Je křehké a dá se z něho připravit celá řada chutných jídel, která nejsou příliš složitá na přípravu. Stačí použít vhodné koření a lahůdka je na světě.

Někdo má rád kuřecí prsa, jiný maso od kosti. Tentokrát si připravíte společně s námi špalíčky z dolních kuřecích stehen. Po upečení se obvykle na jazyku jen rozpadají. Chce to ale jim dodat tu správnou šťávu v podobě marinády, do níž předem maso namočíme. Marináda se do něho vpije a dodá mu neodolatelnou chuť. Tento recept je možné připravit i jako občerstvení pro pozvanou společnost.

Proč jíst kuřecí maso

Každý člověk potřebuje živiny pro růst a podporu svalové hmoty. Kuřecí maso je výborným zdrojem proteinů, přičemž má nízký obsah tuků. Proto se hodí i pro redukční nebo šetřící dietu. Ve složení kuřecího masa najdete bílkoviny s obsahem všech esenciálních aminokyselin, jež jdou důležité pro regeneraci svalů. Z minerálů obsahuje fosfor, hořčík, draslík, železo, selen, vápník a z vitamínů niacin, kyselinu pantothenovou a vitamín B6.

Co budete potřebovat na přípravu marinovaných kuřecích špalíčků

  • asi 20 kousků špalíčků ze stehen (možné nahradit kuřecími křídly)
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 3 lžíce sójové omáčky

  • 1 lžička medu
  • 80 ml řepkového oleje
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 6 velkých stroužků česneku

Postup přípravy

  • Kuřecí špalíčky opláchnete studenou vodou, osušíte a vytvoříte na nich ostrým nožem dva hluboké zářezy až ke kosti.
  • Ve větší misce si připravíte marinádu ze všech ingrediencí, které je třeba dobře našlehat. Pak do ní naložíte kuřecí špalíčky a necháte je minimálně půl hodiny marinovat. Klidně i déle.

  • Hlubší plech vyložíte pečicím papírem a naskládáte do nich připravené kuřecí špalíčky.
  • Troubu předehřejete na 180 °C a vložíte do ní plech s masem. Pečete po dobu asi 20 minut. Po této době kuřecí špalíčky znovu natřete zbylou marinádou a dáte dopéct asi na 10 minut.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*