Žena objevila obří slepičí vejce. Po rozklepnutí z něj vypadlo další vejce běžné velikosti

Fotografie: Syrio / Creative Commons / Attribution-Share Alike 4.0

Velikost slepičího vejce byla sama o sobě překvapivá. Ženu však ještě více zaskočilo, co se uvnitř gigantického vejce ukrývalo.

Žena z jihozápadní čínské provincie Yunnan natočila, jak rozbíjí gigantické slepičí vejce. Jak uvádí deník Topky, čekalo ji velké překvapení. Video si naštěstí nenechala pro sebe a vy se můžete podívat, co se uvnitř vejce nachází. Podle odborníků se jedná o vzácný jev, jenž však může u kterékoliv slepice nastat. Výsledkem je pak tato překvapivá anomálie.

Ženu překvapila už jen samotná velikost vejce

Slepičí vejce mohou být různých velikostí, tohle gigantické vejce však každého překvapí. Žena z Číny také nevěřila vlastním očím, když viděla slepičí vejce, které je nejméně dvakrát tak velké, než by bylo obvyklé. Naštěstí popadla kameru a natočila, co se asi v tak obrovském vejci může ukrývat. Když rozklepne skořápku, z vejce nejprve vyteče bílek, ale pak z něj do misky vypadne ještě další vejce, tentokrát už běžné velikosti.

I tohle vajíčko žena rozklepává do misky. To už je, zdá se, v pořádku a obsahuje žloutek a bílek, tak jako kterékoliv jiné vejce. Video se objevilo na youtubovém kanále Newsflare, kde jej během pár dní viděly už desetitisíce lidí a mnozí tuto zvláštní anomálii také okomentovali. „Říká se, že to přináší štěstí,“ napsal jeden z komentujících.

Na své zahradě našel „mimozemské vejce“, které na internetu spustilo velký rozruch. Brzy zjistil pravdu

Odborníci nevědí, proč k tomuto jevu dochází

Méně optimistický však byl další komentář: „Takhle vypadá zmutované vajíčko. Je to výsledek hry s genetikou,“ domnívá se tento komentující. Vysvětlení této anomálie je poměrně jednoduché, ačkoliv odborníci zatím neznají příčinu, proč k tomuto jevu někdy dochází. Dvojité vajíčko vznikne tak, že vejce, které je připraveno ke snesení, změní směr a obrátí se zpět do dělohy.

Tady už začíná proces tvorby nového vejce, a tak je to stávající obaleno bílkem a větší skořápkou. V některých dvojitých vejcích bývá kromě samotného bílku i další žloutek. Na SvětěKreativity už jsme psali, že u některých slepic se tento jev může objevit náhodně, ale slepice Gertruda snáší obří vejce běžně.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*