Mladá letuška odhalila, kolik si vydělá za pouhý měsíc. O takové částce 99 % Čechů jen sní

Fotografie: Firedrop / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Nejedna mladá žena sní o práci letušky. Je to dobře placená profese, ovšem má i svá negativa. Letuška prozradila, co její práce obnáší.

Práce letušky je bezpochyby velmi dobře placená. Kromě základního platu se mohou zaměstnanci aerolinek těšit také na nejrůznější příplatky a bonusy. Mnozí si na této práci pochvalují setkávání s novými lidmi a možnost poznávat celý svět. Práce letušky však rozhodně neznamená jen samé výhody. Je to mimořádně zodpovědná práce s vysokými nároky.

Na plat si rozhodně nestěžuje

Diane Patierno je letuškou, která létá se společností Emirates. Ta má podle deníku NZHerald svá specifika. Možná vám neunikla elegantní uniforma s typickým červeným kloboučkem, kterou tyto letušky oblékají. Ikonická je rovněž jejich rudá rtěnka, červené boty na vyšším podpatku nebo speciální hodinky, které musí mít všechny letušky v pracovní době nasazené. Profese letušky je pro řadu mladých žen lákavým povoláním.

Diane nyní prozradila, kolik si u společnosti vydělává. Její plat je rozdělen do několika složek. Se všemi příplatky si průměrně vydělá okolo 60 000 Kč měsíčně. Finanční ohodnocení však není zdaleka to jediné, co si na této práci cení. Nejlepší podle ní je, že se setkáte s opravdu mnoha novými lidmi. „Ráda se bavím s lidmi na palubě, ráda pracuji v týmu. Na každém letu se točí noví kolegové, poznáte opravdu hodně lidí a procestujete svět,“ řekla pro web Swedish Nomad.

30letý muž si minulý rok přivydělal více než 1 000 000 Kč. Prodává předměty, které najde mezi odpadky

Práce je náročná fyzicky i psychicky

Rozhodně však nezastírá, že práce přímo na palubě je náročná, a to i fyzicky. Obsluha vozíků s jídlem, zvedání těžkých kontejnerů i dřepy, kterých během letu uděláte opravdu hodně, pokud chcete uklidit jídelní tácy. Další věcí, se kterou se musí každá letuška popasovat, je pak neustálá změna denního režimu. Noční lety mohou vést k únavě, navíc si letušky musí zvyknout na neustálé přechody mezi časovými pásmy.

letuška
Fotografie: Freepik

Diane tak podotýká, že v této profesi je obzvláště nutné starat se o své tělo, dobře spát a snažit se dodržovat zdravý životní styl. „Ze začátku je to boj, ale po pár měsících se naučíte, jak vaše tělo funguje, a snad budete lépe zvládat odpočinek,“ zakončuje Diane povídání o povolání letušky, které by neměnila. Na SvětěKreativity jsme rovněž zveřejnili seznam nejčastějších chyb, jichž se cestující dopouštějí. Podívejte se, co vytočí letušku do běla.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*