V pozoruhodném věku zemřel legendární herec, který během své kariéry hrál bezpočet ikonických rolí

Fotografie: Chmee2 / Creative Commons / Attribution-Share Alike 3.0

Dne 21. srpna odešel do uměleckého nebe americký herec, který ztvárnil bezpočet filmových a televizních rolí. Je držitelem nominace na cenu Emmy.

Ve věku 84 let zemřel herec John Amos. K úmrtí mělo dojít již 21. srpna, rodina o něm však veřejnost informovala až nyní. Původně hráč amerického fotbalu se po třicítce proslavil i na televizní obrazovce a později i na filmovém plátně. Čeští diváci ho mohli vidět v oceňované minisérii Kořeny, v populární komedii Cesta do Ameriky nebo v akčním snímku Smrtonosná past 2.

Hereckou kariéru rozjel až po třicítce

„S upřímným zármutkem s vámi sdílím, že můj otec odešel na věčnost. Byl to muž s nejlaskavějším srdcem, srdcem ze zlata… a miloval ho celý svět. Žil dobrý život. Jeho odkaz bude žít dál v jeho vynikajících hereckých rolích v televizi a ve filmu,“ cituje deník HollywoodReporter prohlášení jeho syna Christophera. Herec měl zemřít z přirozených příčin ve svém domě v Los Angeles.

John Amos se narodil v roce 1939 v New Jersey. Původně se věnoval kariéře hráče amerického fotbalu a odehrál i několik zápasů v nejvyšší lize. Začátkem 70. let se objevil v komediálním seriálu The Mary Tyler Moore Show. V roce 1974 pak naskočil do seriálu Good Times. Nominaci na cenu Emmy si vysloužil za roli v oceňované minisérii Kořeny, kterou mohli zhlédnout i čeští diváci.

Hudební scénou otřásla tragická zpráva. Ve věku 70 let zemřel jeden z nejoblíbenějších hudebníků

Zahrál si v populární komedii Cesta do Ameriky

V roce 1988 si zahrál po boku Eddieho Murphyho jeho nastávajícího tchána v populární komedii Cesta do Ameriky. Rovněž se objevil v roli majora Granta ve filmu Smrtonosná past 2. Diváci jej mohli vidět také ve známých televizních seriálech jako Dva a půl chlapa, Walker Texas Ranger nebo Jmenuji se Earl. Jau uvádí deník Super, byl Amos herecky aktivní až do své smrti. Loni si zahrál v dramatu The Last Rifleman s Piercem Brosnanem a letos se objevil také v akčním snímku Devotion.

Společně se svým synem Christopherem také produkovali připravovaný dokument o jeho životě s názvem America’s Dad. John Amos byl dvakrát ženatý a kromě syna měl ještě dceru Shannon. Na SvětěKreativity jsme rovněž informovali o úmrtí Gavina Creela, uznávaného herce, který během dvou měsíců podlehl agresivní rakovině. Bylo mu 48 let.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*