Pokud do 7 sekund najdete odlišnou pohovku, jste chytřejší než 97 % národa. Nápověda a řešení zde

Najděte odlišnou pohovku
Fotografie: Depor

Na první pohled se zdá, že se jedná o jednoduchý úkol – najít pohovku, která se liší od ostatních. Jenže test dokáže úspěšně vyřešit pouze 20 % lidí.

Na obrázku vidíte několik gaučů, jež jsou na první pohled téměř identické. Váš úkol je najít ten jeden, který se v nějakém detailu odlišuje. Zní to jednoduše, že? Ale nenechte se zmást! Zatímco obraz vypadá jasně a čistě, háček je právě v drobném detailu, který dokáže pozorovatele dokonale zmást. Výzva tkví také v tom, že máte na řešení pouze 7 sekund.

Proč je tato výzva tak těžká

Vizuální testy jako tento jsou nejen o pozorování, ale i o schopnosti rychle zpracovat vizuální informace. Každý detail na obrázku má svůj účel – množství pohovek vás má především zmást. Lidé, kteří dokážou rychle rozpoznat nesrovnalosti a reagovat na podněty, mají větší šanci úspěšně splnit tuto výzvu. Ostatní se mohou ocitnout ve slepé uličce.

Křesla
Fotografie: Depor
Najděte na obrázku kočku

Pokud najdete v tomto obrázku skrytou kočku do 8 sekund, můžete se pyšnit vysokým IQ nad 134

Není třeba se trápit, pokud hádanku nerozluštíte za stanovený čas. Podobné testy jsou navrženy tak, aby byly náročné a poskytly uspokojení těm, kteří si všimnou rozdílů. Tak zaměřte ještě jednou svou pozornost na tyto kusy nábytku a pečlivě projděte jejich strukturu, jako jsou područky či sedáky.

Řešení virální hádanky

Pokud jste ve stanoveném čase nebyli úspěšní, zkuste i tak najít řešení. Jedna z pohovek se mírně liší v detailu – možná jde o drobný tvar, nebo malý prvek, který na první pohled není zřejmý. Ať už jste to zvládli, nebo ne, jste na cestě k lepšímu vnímání detailů, což vám pomůže uspět v dalších vizuálních výzvách.

Křesla řešení
Fotografie: Depor

Správným řešením je, že se liší polévky v první řadě úplně vpravo. Chybí jí jeden cvoček na zadní části, a to ten prostřední. Tyto testy jsou zábavné a také nás nutí používat kreativní myšlení a číst mezi řádky. Pokud vás hádanka bavila a chcete zkusit další, na webu SvětKreativity jsme také přinesli výzvu, v níž máte najít skrytou kočku.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*