Zapomeňte na strouhanku. Tato alternativa šéfkuchařů promění vaše levná jídla v luxusní pokrmy

Řízky, ryby, drůbeží nugetky, mleté maso, ale také třeba květák nebo celer… Obalování máme v českých zemích prostě rádi.

Obalování masa, ryb nebo zeleniny znamená nejen příjemnou křupavost a správnou konzistenci, ale také obohacuje jejich chuť. Jeho nedílnou součástí bývá strouhanka. Jde to ale i zdravěji, tedy bez strouhanky? Odpověď zní: ano. Stačí použít ingredienci, kterou jednak míváme běžně doma, jednak je to surovina zdravá, chutná a finančně nenáročná.

Ovesné vločky místo strouhanky

Vídeňské řízky, mleté maso, nugety, ryby a mnoho dalších chutných jídel se často připravuje za použití trojobalu. Obalení masa, ryby nebo zeleniny v dobře připravené směsi ovesných vloček a vajec umožní jejich dokonalé opečení, zachování šťavnatosti a získání příjemné křupavosti. Ovesné vločky obsahují cenné živiny, jako jsou vláknina, vitaminy skupiny B, železo a hořčík, které podporují trávení, snižují hladinu cholesterolu a stabilizují hladinu cukru v krvi. Také posilují imunitní systém a zlepšují zdraví srdce.

Osvědčený tip na obalování

Naše babičky a maminky obvykle používaly strouhanku, ve které se produkt obaloval, předtím namočený ve vejci a v našich končinách i obalený v mouce. To je rozhodně osvědčený způsob, jak vytvořit trojobal, ale ti, kteří rádi experimentují v kuchyni nebo vyhledávají zdravější varianty, volí i jiné metody. Jednou z možností je nahradit strouhanku ovesnými vločkami. Takto vzniklý obal je ještě křupavější a příjemnější na konzumaci.

Křupavé bramboráky hotové na bílé=m kulatém talíři

Dokonalé křupavé zvenku a zároveň měkké uvnitř: Tato ingredience je klíčem k přípravě nejlepších bramboráků

Obalování v ovesných vločkách syrové maso s obracečkou na pánvi

Jak připravit obal z ovesných vloček

Obalovací směs z ovesných vloček můžete dle svých osobních preferencí připravit dvěma různými způsoby. První možností je obalit produkt v celých ovesných vločkách, což po smažení nebo pečení zajistí výraznou křupavost. Pokud však chcete, aby obalovaná ryba nebo maso byly jemnější, je dobré vločky předem rozmixovat na miniaturní kousky. Ať už použijete celé vločky, nebo rozmixované, obal nejlépe přilne, pokud produkt předem ponoříte do dobře rozšlehaného vajíčka.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*