Milujete kuřecí řízky? V tom případě vyzkoušejte tento zapomenutý způsob přípravy, budou měkké a šťavnaté

Asi každý člověk miluje řízky, ale připravit je tak, aby byly chutné a šťavnaté, je někdy docela oříšek. S tímto způsobem už to pro vás nebude problém.

Především děti milují řízky z kuřecích prsou, ale i u dospělých je to velmi oblíbené jídlo. Jsou víceméně jednoduché na přípravu, jen je třeba si zapamatovat pár věcí, aby se vám už nikdy nestalo, že budou vysušené. A právě s tím vám pomůže tento recept. Rozhodně ho vyzkoušejte, lepší řízek jste ještě nejedli.

Co budete potřebovat

Asi každý ví, co je potřeba k přípravě kuřecího řízku. Ale toto není tak úplně klasický recept, nepoužívají se v něm vajíčka ani mouka. Místo toho je tam smetana. Budete tedy potřebovat:

  • 1 kuřecí prso
  • 20 ml smetany
  • 2 polévkové lžíce strouhanky
  • 20 g másla
  • dle chuti olej, pepř a sůl

Je to velmi jednoduché

Nejprve si kuřecí maso opláchněte a osušte, poté ho zbavte žilek. Zakryjte ho alobalem a pořádně naklepejte. Z obou stran osolte a opepřete. Maso poté znova naklepejte, řízek by měl být velmi tenký. Nyní maso potřete smetanou, obalte ve strouhance a opečte na rozehřáté pánvi, na které je olej. Smažte z obou stran do zlatova.

Hotový řízek potom pokapejte rozpuštěným máslem a ihned podávejte. K takovému řízku se jako příloha nejlépe hodí brambory a nebo bramborový salát. Mnoho lidí ale používají spíše grilovanou zeleninu nebo dokonce těstoviny. Nezapomeňte na řízek dát kolečko citronu. Sami uvidíte, co udělá trocha smetany. Přejeme vám dobrou chuť!