Milujete kuřecí řízky? V tom případě vyzkoušejte tento zapomenutý způsob přípravy, budou měkké a šťavnaté

Asi každý člověk miluje řízky, ale připravit je tak, aby byly chutné a šťavnaté, je někdy docela oříšek. S tímto způsobem už to pro vás nebude problém.

Především děti milují řízky z kuřecích prsou, ale i u dospělých je to velmi oblíbené jídlo. Jsou víceméně jednoduché na přípravu, jen je třeba si zapamatovat pár věcí, aby se vám už nikdy nestalo, že budou vysušené. A právě s tím vám pomůže tento recept. Rozhodně ho vyzkoušejte, lepší řízek jste ještě nejedli.

Co budete potřebovat

Asi každý ví, co je potřeba k přípravě kuřecího řízku. Ale toto není tak úplně klasický recept, nepoužívají se v něm vajíčka ani mouka. Místo toho je tam smetana. Budete tedy potřebovat:

  • 1 kuřecí prso
  • 20 ml smetany
  • 2 polévkové lžíce strouhanky
  • 20 g másla
  • dle chuti olej, pepř a sůl

Je to velmi jednoduché

Nejprve si kuřecí maso opláchněte a osušte, poté ho zbavte žilek. Zakryjte ho alobalem a pořádně naklepejte. Z obou stran osolte a opepřete. Maso poté znova naklepejte, řízek by měl být velmi tenký. Nyní maso potřete smetanou, obalte ve strouhance a opečte na rozehřáté pánvi, na které je olej. Smažte z obou stran do zlatova.

Hotový řízek potom pokapejte rozpuštěným máslem a ihned podávejte. K takovému řízku se jako příloha nejlépe hodí brambory a nebo bramborový salát. Mnoho lidí ale používají spíše grilovanou zeleninu nebo dokonce těstoviny. Nezapomeňte na řízek dát kolečko citronu. Sami uvidíte, co udělá trocha smetany. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]