Kuřecí křídla s pivem. Jedinečný recept, po kterém se budete se olizovat až za ušima

Fotografie: Pexels

Typickým nápojem pro Českou republiku je bezesporu pivo. Můžeme si jej dopřát nejen jako osvěžující nápoj, ale poslouží také jako pomocník při vaření.

Jedná se o kvašený alkoholický nápoj, který má typickou hořkou chuť. Je vyráběn z obilného sladu, vody, chmele a pivovarských kvasinek. Tento oblíbený nápoj můžeme jednoduše použít také v naší kuchyni. Jídlu dodá jedinečnou chuť a v kombinaci s kuřecími křídly nás jistě příjemně překvapí. 

Po kombinaci kuřecích křídel s pivem si budete olizovat prsty

Recept na kuřecí křídla s pivem je velmi jednoduchý, ale zároveň nás příjemně překvapí svou jedinečnou chutí. Na jeho přípravu budeme potřebovat 500 gramů kuřecích křídel a 150 mililitrů piva. K dochucení celého pokrmu si připravíme lžičku jedlé sody, lžíci oleje, lžičku papriky a půl lžičky soli. Pokud máme v oblibě pálivá jídla, v dokonalé chuťové kombinaci s pivem bude působit pasta z pálivých papriček. 

Fotografie: Pexels

Kuřecí křídla si nejprve očistíme a rozdělíme na polovinu. Následně je v jejich středním kloubu jednoduše rozřízneme. Jednotlivé části masa poté posypeme jedlou sodou a tu rovnoměrně po celém jejich povrchu rozetřeme. Necháme chvíli působit a poté omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme pomocí papírových utěrek. Jedlá soda totiž křídla dokonale očistí a budou tak mnohem chutnější. 

Fotografie: Freepik

Příprava je jednoduchá, stačí nám k ní pánev

Na velké pánvi si připravíme olej, který pořádně rozpálíme. Jakmile bude dostatečně teplý, umístíme na něj jednotlivá křídla a ty osmažíme. Během smažení je několikrát obracíme, aby nedošlo k jejich připálení a nepustila nám zbytečně moc šťávy.

Na pánev poté přidáme papriku a křídla v ní obalíme. Jakmile budou mít zlatavou barvu, celou pánev jednoduše zalijeme pivem. Křídla na pánvi smažíme do té doby, dokud se veškerá tekutina neodpaří pryč. 

Fotografie: Pexels

Takto připravená křídla jednoduše vyjmeme z pánve a umístíme na talíř. Podáváme s bramborovou kaší, dostačující příloha je ale i čerstvě nakrájená zelenina. To, co by ale na našem stole nemělo chybět, je sklenice vychlazeného piva. Vzhledem k tomu, že je to hlavní ingredience celého pokrmu, bude ho dokonale doplňovat. 

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]