Blížící se stávka policie zasáhne každého z nás. Detaily celostátního protestu unikly na internet

Fotografie: Depositphotos

Nedostatek členů sboru a nízké platy chtějí policisté řešit celostátní „stávkou“. Ta by měla trvat jeden týden a povede ji Martin Červenka.

Ačkoli policisté ze zákona stávkovat nesmí, chtějí svou nespokojenost ohledně platů a počtu členů sboru řešit tím, že nebudou lidem vypisovat pokuty. Namísto toho jim začnou vysvětlovat důvody, proč chtějí protestovat a co všechno je v současné době špatně. Do čela akce se dle webu Aktuálně postavil místopředseda odborové organizace bezpečnostních sborů a vedoucí obvodního oddělení v Písku Martin Červenka, podle kterého je jediným řešením reforma policie.

Policisté chystají celostátní protesty

Stávka začne v pondělí 4. listopadu a trvat by měla až do pátku 8. listopadu. Po celý týden policisté nebudou vypisovat pokuty a zařídí delší čekání na příjezd hlídky k méně závažným případům. Často se totiž dle webu SeznamZprávy stává, že když policejní hlídka přijíždí na místo činu, volají jí z centrály, aby rychle vyřešila něco dalšího. Kvůli následnému spěchu pak snadno policista přehlédne detaily, díky kterým by jinak dokázal rychleji odhalit pachatele a vše vyřešit.

Do čela celé akce se mimo jiné staví policista Červenka, který zveřejnil na webové stránky Konec Policie ČR zprávu popisující největší současné problémy. Mezi ty patří nízké platy a nedostatek členů sboru. Zároveň mnozí policisté trpí administrativní zátěží a dělají zbytečnou práci navíc, která omezuje jejich výkon při řešení trestné činnosti. To se týká například dohlížení na průběh fotbalových zápasů.

Inspekce našla v oblíbeném řetězci obchodů mouku plnou červů a dalšího hmyzu. Nekonzumujte ji

policejní pes
Fotografie: Freepik

„Z mého pohledu není jiná cesta než komplexní obsáhlá reforma policie. Prostě už to nejde dál. Už nemohu přihlížet tomu, jak ohýbají počty policistů, jak z občanských zaměstnanců dělají policisty (aby mohli dále lhát), jak neustále zvyšují počet ‚policistů‘, kteří něco ‚řídí‘ nebo ‚kontrolují‘, jak neustále zvyšují pracovní a administrativní zatížení policistů v brutálních podstavech, jak okázale dělí policisty na ‚chovné‘ a na ‚tažné‘, jak policistům nedají prostor k základnímu výcviku, jak utrácejí nesmyslně peníze, atd.“ uvádí Červenka na webu Konec PČR.

Další věcí, na kterou si policisté často stěžují, je nucení do vybírání pokut a hodnocení jednotlivých oddělení na základě právě této statistiky. Na SvětěKreativity jsme také psali, jaké důvody vedly muže k útoku v mateřské škole v Ostravě.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*