Všestranný čokoládový krém, díky kterému chutná každý dezert 100x lépe. Vystačíte si s 5 přísadami

Domácí čokoládový krém hustý v průhledné míse

Dezerty, krémy, dortíky, pudinky… Také už se vám sbíhají sliny? Pokud si rádi zahřešíte, vyzkoušejte poctivou domácí dobrotu s chutí čokolády.

Sladkosti všeho druhu v našich končinách zkrátka milujeme. Schválně, jestli poznáte, o které z nich je řeč: Původně byla používána jako nápoj, který pili už staří Mayové a Aztékové pro posílení energie i ducha. Při výrobě jednoho kilogramu této laskominy je potřeba zpracovat přibližně 300 kakaových bobů. V dnešní době si ji vychutnáváme v sofistikované podobě tabulek, ale také jako krém či součást dezertů.

Nejjednodušší a nejchutnější čokoládový krém

Čokoláda. Věčná hrdinka diskuzí na téma, zda je zdravá či nikoliv. Na jednom se ale nejspíš shodneme – čokoláda je zkrátka skvělá a pro mnohé z nás představuje velké lákadlo. Čokoládový krém je celosvětově oblíbený dezert, známý pro svou bohatou chuť a univerzálnost. Můžete si ho vychutnat samostatně nebo použít jako náplň či polevu na dorty a zákusky. Tento recept vám umožní připravit krém během 3 minut, rychle a jednoduše.

Ingredience:

  • Mléko (dobře vychlazené) – 100 ml;
  • Rostlinný olej – 180 ml;
  • Kakao – 2 polévkové lžíce;
  • Cukr krystal- 4 polévkové lžíce;
  • Vanilkový cukr – 1 čajová lžička.
Nepečené tiramisu hotové posypané čokoládou

Nejjemnější tiramisu, které jste kdy ochutnali: Tento recept z luxusní pražské cukrárny zná jen hrstka lidí

Domácí čokoládový krém mixování ponorným mixérem ve vysoké nádobě

Postup přípravy domácího čokoládového krému:

  • Začněte základní přípravou surovin na směs:
  • Do vysoké nádoby vhodné pro tyčový mixér nalijte vychlazené mléko.
  • K mléku přidejte olej.
  • Poté přisypejte krystalový cukr, kakao i vanilkový cukr.
  • Směs mixujte tyčovým mixérem, dokud řádně nezhoustne.
  • Tento čokoládový krém je ideální jako náplň do dortů, zákusků nebo místo čokoládové pomazánky na pečivo ke snídani či svačině.

Domácí čokoládový krém v misce v ruce

  • Díky své jednoduchosti a mnoha možnostem kombinace s dalšími ingrediencemi se stává oblíbenou volbou pro všechny milovníky sladkostí.
  • Další tipy na servírování: Tento krém je vynikající i například s piškoty, a to jak cukrářskými (navrstvený v „nepečeném“ dortu), tak klasickými dětskými. A právě děti jistě vymyslí i další využití!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*