O tyto lahodné a křupavé mini pizzy mě moje rodina prosí minimálně 3x týdně

Mini pizzy

Zábava, chutná večeře i kreativní experiment v jednom. To vše splňuje recept na domácí pizzu, který jsme si pro vás dnes připravili.

Mini pizzy jsou perfektním spojením jednoduchosti, chuti a všestrannosti. Jsou skvělé na rodinné večeře, oslavy nebo i romantické večery. Jednou z jejich největších výhod je jejich univerzálnost, ozdobit si je totiž můžeme podle vlastní chuti.

Co budete na mini pizzy potřebovat

Ingredience na těsto:

  • 300 ml teplého mléka
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce sušeného droždí
  • 3 lžíce majonézy
  • 700 gramů hladké mouky

Ingredience na ozdobení:

  • sýr (dle chuti, např. eidam, mozzarella)
  • klobása (nebo jiná oblíbená ingredience – šunka, zelenina, olivy, ananas)
Slané šátečky balení náplně do listového těsta

Šťavnaté a křupavé šátečky z listového těsta podle receptu paní Mirky: Dělám je vždy, když čekám na výplatu

Příprava mini pizz může být zábavným rodinným rituálem

Těsto na pizzu není na přípravu nijak náročné. Jako první si do misky nalijeme teplé mléko, přidáme k němu suché droždí, cukr a sůl. Směs dobře promícháme a necháme droždí aktivovat asi 5 minut. Do směsi následně přidáme majonézu a postupně přisypáváme také mouku.

Směs neustále mícháme, nejprve vařečkou, hodně nám práci ale usnadní také domácí robot. Těsto v něm hněteme přibližně 8 – 10 minut, dokud nám nevznikne hladká, jednotná směs. Hotové těsto přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě cca 1 hodinu vykynout. Vykynuté těsto vyklopte na pomoučený pracovní povrch a rozdělte na dvě části.

Do zdobení mini pizz zapojte i děti

Každou část vyválejte na obdélníkový plát o tloušťce cca 5 mm. Nyní se můžete vrhnout do samotného zdobení, kam můžete použít rajčatový nebo smetanový základ, klobásu, sýr nebo oblíbenou zeleninu. Hotové těsto zaviňte do rolády a tu následně nakrájejte na menší kousky. Mini pizzy vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte je 10–15 minut odpočinout pod utěrkou.

Před samotným pečením potřete povrch pizz směsí rozšlehaného vejce a mléka. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25–30 minut. Hotové pizzy nechte chvilku vychladnout a můžete podávat svým hostům.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*