Netradiční užití papírových utěrek v domácnosti

Papírové utěrky jsou standardní součástí vybavení mnoha kuchyní. Členové domácnosti si tak do nich mohou utřít ruce, určitý kus nádobí, použít je při úklidu apod. Papírové utěrky však mají ve skutečnosti mnohem širší využití, a to nejen při úklidu či vaření.

Kreativita se vyplatí i při běžných domácích pracích, tak není překvapením, že našly utěrky i méně tradiční využití. Možná vás překvapí, jak důmyslně je lze ještě využít.

Zabalte do nich svačinku

Papírové utěrky mohou posloužit i jako obal na svačinku. Samozřejmě musí jít o výrobek certifikovaný na kontakt s potravinami. Ať už potřebujete zabalit svačinku dětem do školy, manželovi do práce nebo celé rodině na výlet.

Vlhčené utěrky

Kvalitní papírové utěrky je možné použít i k výrobě vlhčených utěrek, které uvítáte jak k čištění rukou na cestách, tak při běžném domácím úklidu. O tom, jakým způsobem utěrky použijete rozhodnou použité ingredience na nálev, do kterého utěrky namočíte.

Čerstvé bylinky a listová zelenina

Je-li vaším přáním udržet listovou zeleninu a bylinky co nejdéle svěží, zabalte je do papírové utěrky, vložte do skleněné nebo plastové dózy a skladujte v lednici.

Na mastnotu

Smažené jídlo sice nepatří zrovna do zdravého stravování, ale občas si každý dá rád topinku, placku, chleba ve vajíčku nebo řízek. Papírová utěrka výtečně vsákne zbytečnou mastnotu. Po usmažení položte řízek nebo topinku na talíř s utěrkou a chvíli vyčkejte. Jídlo nebude tak mastné.

Cedník

Jsou utěrky, které se hned rozmočí, ale jsou utěrky, které vydrží opravdu hodně. A právě tyto lze použít i k filtrování – třeba nadbytečného tuku z polévky nebo sypaného čaje, pokud nemáte po ruce sítko. Takto jde přefiltrovat i káva.

Kosmetická pomůcka

Papírové utěrky je možné použít také v oblasti krásy. Když je namočíte do doma vyrobené pleťové vody či masky, vystřihnete otvory na oči, nos a ústa, získáte hydratační a výživnou pleťovou masku. Použít se dají také na odličování a mnoho jiných kosmetických úkonů.

Dekorace

Z papírových utěrek se vyrábějí i moc hezké dekorace. Mističky, ozdoby na květináče, motýlci, papírové květy a mnoho dalšího. Použít je tedy můžete i k rychlé výrobě dekorací, třeba na slavnostní stůl.

Fotografie: Dontwasteyourmoney, Pinterest