Jednoduchý a nenáročný recept na přípravu skutečně chutného pokrmu, který si okamžitě zamiluje celá rodina.
Sekaná je jednoduchý způsob, díky kterému připravíte chutné maso, a navíc také minete i něco, co máte doma nazbyt. Díky tomuto upravenému receptu si ale můžete vychutnat skutečně velkou lahůdku, která je chutná a také pořádně zasytí. Od klasické sekané se příliš neliší, její chuť je ale naprosto jedinečná.
Ingredience potřebné na přípravu:
- kousek vepřového mletého masa – 500 g
- rohlíky nebo bulky 1 nebo 2 kusy podle potřeby
- středně velké vejce – 1 ks
- středně velká bílá cibule – 1 ks
- česnek – 4 stroužky
- mléko – 100 ml
- kyselé okurky – 2 až 3 kusy
- strouhanka – 4 polévkové lžíce
- sůl podle potřeby
- černý mletý pepř podle potřeby
- majoránka – 1 čajová lžička
- sádlo – 3 polévkové lžíce
Postup přípravy:
V prvním kroku si připravte rohlíky nebo bulku, které ve středně velké míse namočíte do mléka. Ty tak krásně mléko nasají a změknou. Poté si na co nejmenší kousky nakrájejte oloupanou cibuli, česnek a okurky. Tyto ingredience smícháte s mletým masem a vytvoříte hustou masovou hmotu.
K té poté přidáte vejce a podle chuti také sůl, pepř a majoránku. Přidat můžete i jiné koření, podle vlastního výběru, toto však tvoří jakýsi základ. Opět vše pořádně smícháte a ze vzniklé směsi začnete tvořit jednotlivé masové kousky. Ty by měly být zhruba 5 cm velké, oválného tvaru.
Tyto kousky poté jednotlivě obalíte ve strouhance a na pánvi si rozpálíte sádlo nebo rostlinný olej. Postupně tyto kousky osmažíte z obou stran a máte hotovo. Chutný oběd bude na stole rychle, a navíc opravdu zasytí.
Náš tip: Nejlepší je podávat tento pokrm s bramborovou kaší nebo jinou přílohou z brambor. Nezapomeňte také ani na zeleninu a užijte si tento lahodný oběd.