Jednoduchý recept na kopce masa s bramborovou náplní

Jestliže máte rádi maso, brambory a sýr, mohli byste chtít zkusit tento recept na plněné masové „kloboučky“ zapečené se sýrem.

Dalším receptem, u něhož se vaše chuťové buňky pravděpodobně roztančí radostí, je tento, na malé masové kopečky se sýrem. Náplň je tvořena bramborovou pěnou či kaší a s kořením si můžete libovolně vyhrát. Chuťově tak může výsledný pokrm vyhovovat naprosto každému, jelikož obsahuje samé dobré věci. Postup se může na první pohled zdát složitější, nakonec však bude vaše snažení stát za to.

Potřebujete spoustu ingrediencí

Na porci pro 6 lidí si přichystejte 400 g mletého masa, cibuli, česnek, vejce, pšeničnou mouku, rostlinný olej, 4 středně velké brambory, 40 g másla, mléko, 50 g tvrdého sýra na strouhání, 30 g čedaru, rajčatový protlak, petrželku, sůl, pepř, papriku, tymián, případně další koření dle chuti. Maso vyklopte do větší mísy, rozklepněte do něj vajíčko, osolte, opepřete, nalijte k němu 1 lžíci oleje a hněťte holýma rukama.

Následně do mísy přidáte i další zvolené koření, 1 lžíci mouky a nadrobno nasekanou petrželku dle chuti a opakujte hnětení. Hmota by se měla spojit do jedné formy, jíž následně rozdělíte na 6 menších masových koulí. Z těch pak uděláte kloboučky s dutinou uprostřed, které pečete při 180 °C přibližně po dobu 20 minut. Mezitím si opláchnete a oloupete brambory, ty pak vcelku uvaříte v osolené vodě.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]