Teenager neváhal ani vteřinu a skočil do řeky. Jeho hrdinský čin zaslouží uznání

Fotografie: Depositphotos

O dobré skutky je v poslední době ve světě nouze. Naštěstí se ale najdou i výjimky a to dokonce i mezi mladými lidmi. Jeden z nich je pravý hrdina.

Zachovat se ve stresové situaci správně dokáže jen málokdo. Neštěstí se dějí každý den a bohužel se jim nedá nijak zabránit. Jednoho takového byl svědkem mladý teenager. Ten ani na vteřinu nezaváhal a zachoval se jako pravý hrdina a to i přesto, že kvůli cizímu životu riskoval svůj vlastní. Vše nakonec dopadlo dobře a mladík ani na vteřinu své reakce nelitoval. 

Fotografie: Pexels

Nebýt pohotové reakce, 15 měsíční Reggie by zemřela

Dny mohou často vypadat jeden jako druhý, mnohdy ale stačí pouhá vteřina a vše může být jinak. I díky náhodě se ale neštěstí, které potkalo malou Reggie, nepřeměnilo v katastrofu. Malé děti jsou zvídavé a neuvědomují si, jaké může mít jejich chování následky. Také neví, jak nebezpečné jsou přírodní živly, například řeka. Mladá maminka v Anglii sice dávala na svou dcerku pozor, stačila ale vteřina a ona se rozeběhla směrem k vodnímu kanálu. 

Fotografie: Freepik

V tu chvíli již nepomohlo nic. Malé dítě bylo k nezastavení a maminka jen mohla zoufale sledovat, jak malou holčičku strhává proud vody. Proti takové síle nemá malé dítě nejmenší šanci a tak se dalo na první pohled ihned odhadnout, jaký bude mít celá situace následek. Malou Reggie začal proud odnášet od břehu pryč a její boj vypadal jako předem prohraný. Naštěstí celou situaci zpozoroval hoch, který venčil své psy.

Obyčejná procházka se změnila v boj o život

Richard, kterému je pouhých 15 let, zahlédl v proudu malou holčičku. Byl na každodenní procházce se svými psy a nic nenasvědčovalo tomu, jak dramaticky dnešní den skončí. Jakmile zjistil, co se děje, neváhal ani vteřinu a pro malou Reggie do vody skočil. Během chvíle holčičku chytil a vytáhl ji na břeh. Jeho pohotová reakce malé Reggie zachránila život. 

Fotografie: Freepik

Maminka malé holčičky byla nejprve v šoku, poté ale začala mladému chlapci děkovat a objímat ho. Jen díky němu její dcera tuto strašlivou nehodu přežila a to dokonce bez jediného zranění. Ihned si pořídila fotku mladého Richarda a nejen že jejich příběh sdílela na sociální síti, fotografii mladého chlapce zarámovala a pověsila holčičce do pokoje. Je zapotřebí, aby věděla, kdo je její anděl strážný a komu může každý den děkovat za to, že je v pořádku. 

Zdroj: UberAlles

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]