Připravte si jednoduchou svačinku, která díky své vydanosti zaplní vaše břicho až do večera. Recept na tento salát je tak snadný, že ho zvládne každý.
Tento vynikající salát se šunkou a okurkou je sice vydatnou, ale zároveň lehkou svačinkou, která potěší každého, kdo nerad tráví spoustu času v kuchyni. Můžete jej podávat při jakékoliv příležitosti, protože se hodí téměř ke všemu. Skvělou chuť zaručuje správná kombinace jednoduchých ingrediencí. Vařené vejce dodává salátu sytost a okurka tu správnou svěží chuť. Hlavní přísadou je však šunka, takže buďte pestří při výběru, aby byla dostatečně kvalitní.
Salát se šunkou a okurkou
Hlavní přísadou tohoto lehkého salátu je šunka, takže byste měli být při jejím výběru velmi opatrní. Pokud totiž chcete dosáhnout té správné chuti, měli byste sáhnout po tom nejlahodnějším druhu. Můžete samozřejmě použít jak vepřovou, tak i kuřecí. Mějte však na paměti, že na druhu masa také závisí sytost salátu. Věnujte pozornost i nakládaným okurkám, aby byli čerstvé a chutné tak, jak mají být. Pro přípravu si tedy připravte následující ingredience:
- 2 ks nakládané okurky
- 200 gramů kvalitní šunky (v receptu je použita vepřová)
- 70 gramů tvrdý sýr
- 1 ks vejce
- Majonéza, podle chuti
- Kopr, podle chuti
- Česnek, podle chuti
Postup pro přípravu:
- Nejprve si připravte okurky a vámi vybranou šunku. Obě ingredience nakrájejte na symetrické tenké proužky (mohou být i tlustší, záleží na vašich preferencích).
- Poté si uvařte vejce, aby bylo dostatečně tvrdé (ve vroucí vodě ho nechte 12-15 minut), a nakrájejte ho na symetrické kostičky.
- Na struhadle si nahrubo nakrájejte tvrdý sýr.
- Nyní všechny připravené ingredience smíchejte do mísy a vytvořte jednotlivou směs. Podle chuti přidejte majonézu, prolisovaný česnek a pořádně vše promíchejte.
- Nakonec přidejte podle vašeho gusta kopr, aby byl salát co nejchutnější.
- A máte hotovo, dobrou chuť!
Tento salát je skvělý v tom, že si můžete množství jednotlivých ingrediencí upravovat podle svého gusta. Pokud máte rádi pikantní pokrmy, klidně do něj můžete přidat i pálivé omáčky. Navíc není potřeba používat sůl, pokud tedy použijete vepřové maso. To je totiž slané dost samo o sobě.