Kuřecí roláda plněná vaječnou omeletou. Vesnický recept z Moravy se dostal na internet a půlka Česka z něj šílí radostí. Tohle teď doma peče každý

Součástí cesty ke zdravému organismu nabitému energií je i hodnotná strava. Skvělým příkladem je recept na kuřecí roládu s omeletou, která vám dodá potřebné bílkoviny, minerály a vitamíny.

Dlouhodobé průzkumy ukazují, že lidé v zimních měsících vaří častěji doma a méně navštěvují restaurace. Pokud je to i váš případ, možná jste již vyčerpali veškeré své oblíbené recepty a nyní hledáte nějaké nové. Receptem, který vás zaručeně potěší, je ten na přípravu kuřecí rolády s vaječnou omeletou se zeleninou. Nejen, že vás zasytí a jistě si na něm i pochutnáte, ale rovněž vašemu tělu dodá potřebné bílkoviny, minerály a vitamíny.

Ingredience potřebné pro přípravu rolády:

  • 700 gramů kuřecích prsních řízků
  • 20 gramů papriky
  • 20 gramů čerstvého hrášku (nebo mraženého)
  • 20 gramů kukuřice
  • 100 gramů tvrdého sýru
  • 2 vejce velikosti M
  • 3 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce medu
  • 1 polévková lžíce sójové omáčky
  • ½ čajové lžičky hořčice
  • sůl, pepř dle chuti
  • další koření dle chuti

Postup přípravy rolády s omeletou

K tomu, abyste připravili křehkou a šťavnatou roládu, nepotřebujete žádné triky. Stačí vám pouze trocha času a šikovnosti. Jako první si připravte maso – na roládu se lépe hodí větší kousky kuřecích prsou. V prvním kroku kuřecí maso očistěte a přes potravinovou fólii zlehka naklepejte z obou stran. Následně maso osolte, opepřete a potřete ho prolisovaným česnekem. Takto připravené maso odložte stranou.

Ve druhém kroku si připravte vaječnou omeletu se zeleninou. Do menší misky či talíře rozklepněte vejce a přidejte k němu odváženou a nadrobno nasekanou papriku, kukuřici a hrášek. Vše důkladně prošlehejte.

Připravenou omeletu osmažte z obou stran na dostatečně rozpálené pánvi s trochou oleje. Hotovou omeletu následně položte na naklepané a ochucené kuřecí maso.

roládu jednoduše srolujte. Abyste se vyhnuli jejímu rozmotání v průběhu pečení, převažte ji na několika místech režnou nití. Připravenou roládu následně vložte do pečicím papírem vyloženého pekáčku či plechu. Pečte ji v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 30-40 minut.

Hotovou roládu nechte chvilku vychladnout, a poté ji nakrájejte. Podávat ji můžete například s rýží či s brambory. Brambory pečené v troubě s rozmarýnem jsou skvělou dietní variantou.

Příprava je jednoduchá – brambory omyjete, nakrájíte na poloviny a ty následně potřete směsí oleje, rozmarýnu a soli (2 polévkové lžíce oleje, ½ čajové lžičky soli a špetka rozmarýnu). Pečete na alobalem vyloženém plechu, v troubě předehřáté na 180 °C do změknutí.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]