Neexistuje lepší recept na roládu, než je tento! Jakmile okusíte ten karamelový střed s oříšky, tak budete štěstím bez sebe

Pokud máte rádi jedinečnou tyčinku Snickers, rozhodně si také zamilujete tento jednoduchý, no přesto kvalitní a chutný recept na roládu se stejnou příchutí. 

Většina lidí na světě jednoduše miluje sladká jídla a neumí si bez nich představit život. Jakmile máte až moc stresu z čehokoliv a potřebujete si odpočinout, není nic lepšího, než si k relaxu pomoci i s kouskem něčeho dobrého. Třeba vlastnoručně pečenou roládou, jež má příchuť oblíbené tyčinky, která zasytí každého.

Ingredience a postup přípravy rolády

Na těsto budete potřebovat:

  • Sto deset gramů mouky
  • Dvacet pět gramů kakaa
  • Sto padesát gramů cukru
  • Šest vajec
  • Padesát mililitrů oleje
  • Špetku soli
  • Mísu
  • Mixér
  • Stěrku
  • Plech
  • Pečící papír

Na náplň budete potřebovat:

  • Tři sta mililitrů 30% smetany ke šlehání
  • Dvě stě dvacet gramů krémového sýra
  • Sto gramů cukru
  • Mixér
Fotografie: Pexels

Na krém budete potřebovat:

  • Tři sta gramů karamelizovaného kondenzovaného mléka
  • Jednu sklenici pražených solených arašídů

Na polevu budete potřebovat:

  • Sto gramů pražených solených arašídů
  • Dvě stě gramů hořké čokolády
  • Osmdesát mililitrů oleje
  • Hlubší misku
  • Nůž
  • Mřížku

Nejprve začněte přípravou těsta. Vezměte si hlubší misku a vložte do ní vejce, cukr a špetku soli. S pomocí mixéru šlehejte na vysoké otáčky okolo osmi až deseti minut, dokud vám nevznikne jednolitá směs, jež se bude tvořit do špiček. Poté přidejte slunečnicový olej a zamixujte tentokrát na nižší otáčky. Vezměte si síto a prosejte přes něj mouku s kakaem, přidejte do směsi a finálně do mixujte.

Roláda je jednoduchá a nanejvýše chutná

Poté vezměte stěrku a vše domíchejte krouživými pohyby směrem nahoru. Připravte si plech a vystelte jej pečícím papírem. Těsto do něj vlijte a rozetřete stěrkou, aby všude bylo rovnoměrné. Troubu si předehřejte na 180 stupňů a těsto nechejte péct okolo osmi až deseti minut, pravidelně jej kontrolujte. Poté jej překlopte na čistý pečící papír a ten, v němž se těsto peklo, odstraňte.

Poté roládu srolujte a můžete se vrhnout na přípravu krému. Šlehačku si nalijte do mísy a vyšlehejte ji, přidejte smetanový sýr a cukr a opět vyšlehejte, dokud vám směs nezačne tvořit pevné špičky. Roládu opět rozviňte a namočte do mléka či cukrového sirupu. Poté na ni začněte roztírat krém a na něj naneste náplň tvořenou arašídy a kondenzovaným zkaramelizovaným mlékem.

Roládu opět srolujte a odstraňte pečící papír. Polevu již připravíte jednoduše. Nasekejte si čokoládu na drobné kousky a společně s olejem ji vložte do misky, kterou následně dáte do mikrovlnné trouby a necháte rozpustit. Poté si nasekejte arašídy nadrobno, do směsi je přimíchejte a roládu dejte na mřížku. Celou ji slijte polevou a nechejte zaschnout. Vložte vychladit do lednice a můžete podávat například s šálkem kafe. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]