SPECIÁLNÍ RECEPT: Tato roláda s ovocem a ořechy se stala letním hitem. Je bez cukru, bez mouky, bez másla i bez oleje

Tuto roládu s ovocem a ořechy si rozhodně zamilujete. K tomu všemu je úplně bez cukru, a to už opravdu stojí za to.

Je léto, a to znamená, že většina lidí má chuť spíše na lehká a studená jídla, než na teplé a masité pokrmy. A pokud i vy patříte k těmto lidem, tak pro vás bude tato roláda naprosto ideálním jídlem. Do toho je ještě velmi jednoduchá na přípravu, takže na nic nečekejte a ihned ji běžte vyzkoušet. Opravdu nic na tom není.

Co budete potřebovat

  • 350 g sladkého tvarohu 5%
  • 100 ml smetany na vaření
  • 20 g rychle rozpustné želatiny namočené v 70 ml studené vody
  • 60-70 g medu
  • 2-3 kapky vanilkové esence nebo vanilkového extraktu
  • 50 g lískových ořechů, smažených
  • 100 g pražených vlašských ořechů
  • 40 g očištěných a osmažených pistácií
  • 100 g sušených brusinek
  • 100 g sušených meruněk
  • 100 g datlí se semínky

A můžete začít

Nejprve si do misky dejte tvaroh. Přidejte smetanu, med a pořádně promíchejte mixérem, dokud nezískáte homogenní a hladkou směs. Osmažte lískové ořechy, vlašské ořechy a pistácie a nechte je vychladnout. Rozhodně je ale nemůžete drtit. Sušené brusinky, datle a meruňky pořádně omyjte. Meruňky a datle oloupejte a nakrájejte na malé kousky.

Na mírném ohni rozpusťte hydratovanou želatinu. Dávejte ale velký pozor na to, aby se nerozvařila. Nechte trochu vychladnout a přidejte do tvarohové směsi. Dobře promíchejte metličkou, dokud nebude hladká. Přidejte připravené ovoce a ořechy a znovu promíchejte. Tuto směs dejte do silikonové formy vyložené potravinářskou folií. Nyní s ní několikrát bouchněte do stolu.

A máte hotovo

Zakryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice přes noc nebo alespoň na 5-6 hodin. Druhý den vyndejte z lednice a jednoduše oddělte od formy. Výslednou roládu nakrájejte na kolečka a můžete podávat. Je to opravdu velmi dobrý dezert, který je v létě naprosto ideální. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*