Rolka z vepřového kolena: Originální recept provoní celý dům. Stačí přidat koření a srolovat. Už při krájení se zbíhají sliny

Připravte si originální masovou rolku z vepřového kolena, která svou vůní zahltí celý váš dům. Postup je originální a nenáročný.

Pokud máte rádi maso, uvařit si chutnou a voňavou rolku z vepřového kolena pro vás bude velký zážitek. Nejenže váš dům zahltí aromatická vůně krásně propečeného masíčka, ale příprava je natolik zábavná, že samotné vaření bude jedna velká radost. Pokud budete postupovat podle jednotlivých bodů, výsledkem by měla být chutná roláda, které neodolá žádný člen vaší rodiny. Pusťte se do příprav ještě dnes.

Originální masová roláda z vepřového kolena

Pokud jste milovníkem masných jídel, už nemusíte kupovat drahé vepřové nebo hovězí, abyste si mohli pochutnat na dobré večeři. Stačí si sehnat kvalitní vepřové koleno, zbavit ho kostí, přidat koření a máte na stole chutnou a voňavou roládu. Nemusíte se ničeho bát, příprava není vůbec náročná, zvládne ji každý vášnivý kuchař. Budete k ní potřebovat následující ingredience:

  • 1 kus vepřového kolena
  • 1 lžička soli
  • 0,5 lžičky pepře, suchého česneku a dalšího, vámi zvoleného, koření
  • 6 stroužků čerstvého česneku
  • 1 ks cibule
  • 2 ks pepře v celku
  • 2 ks bobkového listu
  • 1 polévková lžíce soli

Postup pro přípravu:

  • Nejprve si připravte vepřové koleno. Maso omyjte, zbavte ho nožem veškerých nečistot a poté jej osušte papírovými utěrkami. Opatrně vyjměte veškeré kosti, maso vyřízněte a poté ho prošpikujte kůží.
  • Smíchejte sůl, pepř, vámi zvolené další koření na maso a suchý česnek. Do směsi dále přidejte prolisované stroužky česneku, pořádně ji zamíchejte a vetřete do masa a kůže na vnitřní straně.

  • Nyní srolujte masovou roládu, převažte ji provázkem a následně ji zabalte do potravinářské fólie. Poté ji vložte na 6 hodin odpočívat do ledničky.
  • Až uplyne výše uvedený čas, připravte si větší hrnec, do kterého vložte vychlazenou roládu, celou cibuli, bobkový list, zrnka pepře a sůl.

  • Do hrnce dále nalijte dostatečné množství vody (roláda by měla být celá ponořená).
  • Masovou roládu vařte na mírném ohni 2 až 2,5 hodiny. Poté ji vyjměte je z nálevu, ochlaďte, přikryjte potravinovou fólií a dejte ještě přes noc do chladničky.
  • Až budete roláda dostatečně vychlazená, nakrájejte ji na plátky a můžete pokrm podávat.

  • A máte hotovo, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]