Kuřecí maso má rádo mnoho lidí a není se čemu divit. Kombinovat jej totiž můžete s velkou řadou různých ingrediencí, jako je například vajíčko a ricotta.
Konzumace kuřecího masa má hned několik výhod. Oproti jiným masům není tolik tučné, takže je ideální, pokud se snažíte začít s dietou. Je lehce dostupné a zároveň cenově vás nezruinuje, jelikož je oproti jiným masům levnější. No a největší výhodou je mnoho možností, s čím můžete toto maso zkombinovat a vždy tak dostat absolutně nový pokrm, jež jste ještě nejedli.
Ingredience a postup přípravy kuřete
Budete potřebovat:
- Dva kousky větších kuřecích prsou
- Sto padesát gramů ricotty
- Dvě vejce (nejlepší jsou domácí, ale i ta z obchodu vám budou stačit)
- Dvanáct čajových lžiček bazalky
- Dvě čajové lžičky sušeného česneku
- Sůl dle chuti
- Petrželka dle chuti
- Nůž
- Misku
- Vidličku
- Plech
- Pečící papír
- Lžíci
Vezměte si kuřecí maso a pořádně jej umyjte, abyste se zbavili veškerých bakterií, jež se mohou na jeho povrchu objevovat. Prsíčka si položte například na krájecí desku a rozřízněte je v polovině. Poté do nich opatrně dejte nůž a rozřízněte je i ve vzniklé díře do stran. Tím vytvoříte vcelku širokou kapsu, kterou budete později plnit.
Vcelku rychle hotové a delikatesní jídlo
Obě prsa posypejte solí, sušeným česnekem i bazalkou a dejte si záležet, aby se koření dostalo všude. Nebojte se tedy (samozřejmě s čistýma rukama) vše vetřít i dovnitř kapsy, jinak hrozí, že maso bude místy bez příchuti. Prsa nechejte chvíli odležet, alespoň se nasáknou chutí. Vezměte si sýr ricottu a vložte jej do misky, kde ho následně rozdrtíte za použití vidličky. Poté uchopte vajíčka, rozklepněte je a oddělte bílek od žloutků.
Bílek bude putovat k sýru, ale žloutek potřebujete zanechat v původním stavu. Což znamená, že je třeba postupovat skutečně opatrně a žloutek nechejte nejlépe ve skořápce, aby se nenatrhl.
Sýr se žloutky smíchejte vidličkou do jednolité směsi. Mezitím si vytáhněte připravená kuřecí prsa a položte je na plech vyložený pečícím papírem. Troubu si rozehřejte na 200 stupňů.
Prsní kapsy postupně naplňte směsí ze sýra a bílku a co vám zbyde libovolně rozetřete. Maso nechejte péct alespoň 25 minut, dokud nebudete mít jistotu, že je skutečně hotové. Poté jej vyndejte z trouby a lžičkou vytvořte uprostřed náplně prostor na žloutek. Ten do každého prsa vyklepněte a dejte do trouby zapéct na dalších 3 až 5 minut. Jakmile budete servírovat, posypejte kapsy čerstvě nasekanou bazalkou a podávat můžete s brambory, kaší či například hranolky. Dobrou chuť!