Honí vás mlsná, ale doma není nic sladkého? Tip na super recept: Sušenky na bázi lineckého hotové za 30 minut. Udělat je můžete na milion způsobů

Rádi byste si dali něco ke kávě nebo pohostili nečekanou návštěvu, ale ve spíži se nic sladkého nenachází? Upečte domácí sušenky, hotovo máte do půl hodiny.

Honí vás mlsná a doma nikde po ruce nic sladkého? Samozřejmě by bylo lepší chuť potlačit, ale proč si občas nedopřát nějaký ten malý hřích. Upečte si domácí sušenky s příchutí pomeranče, které jsou nejen rychlé a jednoduché, ale také skvěle chutnají. Navíc domácí výroba je domácí výroba, žádné kupované produkty se jí nevyrovnají. Samotné pečení vás ještě více navnadí, abyste si připravili kávu, usedli k televizi a konečně si dopřáli nějakou tu sladkost.

Suroviny na přípravu domácích sušenek

Tyto sušenky jsou vynikající nejen díky své chuti, ale také extra rychlé přípravě. Nic složitého za jejich pečením nehledejte, stačí pár surovin smíchat dohromady, přidat pomerančovou nebo citrónovou kůru, záleží čistě na vaší chuti, dát na chvíli péct a do 30 minut máte hotovo.

  • 250 g hl. mouky
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1 hrnek oleje
  • 2 vejce
  • Pomerančová kůra z jednoho pomeranče
  • 3 PL marmelády

Postup na přípravu domácích sušenek s pomerančovou kůrou

Nejdříve si připravte těsto. Vezměte větší mísu, kde smícháte jednotlivé suroviny. Jako první přijdou na řadu vejce. Rozklepněte je do nádoby, přidejte moučkový cukr a rovnou i pomerančovou kůru. Pomeranč předtím umyjte v mýdlové vodě a pečlivě opláchněte. Všechny ingredience promíchejte metličku nebo můžete i rukama. Těsto by mělo mít hustější konzistenci.

Nyní nalijte hrnek oleje a opět důkladně propracujte v jednotnou hmotu. Až ke konci postupně přisypávejte mouku a vytvořte hladké nepřilnavé těsto, které se bude dobře tvarovat. Z takto připraveného těsta začněte tvořit menší kuličky.

Vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pokládejte jednu kuličku po druhé v dostatečné vzdálenosti, aby se k sobě sušenky nemohly připéct.

Máte-li doma odšťavňovač citrusů, použijte jej tentokrát trochu jinak. Dnes bude sloužit ke zdobení. Na jednotlivé kuličky mírně zatlačte špičkou odšťavňovače, můžete i trochu pootočit. Vytvoříte tak sluníčkový tvar sušenky a zároveň si připravíte důlek pro dozdobení marmeládou. Takto připravené těsto vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečte do doby, než pečivo získá zlatavou barvu.

Poté vyjměte a naplňte marmeládou dle vlastní chuti. Do každé prohlubně naneste jen trochu džemu. Už nemusíte vracet zpět do trouby, takto jsou sušenky připravené k servírování. Díky různým možnostem jejich přípravy, si je pokaždé můžete udělat trochu jinak.

https://www.youtube.com/watch?v=vdJG1Nu7-vI

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]