Recept krok za krokem s obrázky. Snadný a chutný salát z tuňáka, zelí a jogurtu. Rychlovka, kterou budete mít hotovou během chviličky.
Budete potřebovat tyto ingredience
- Polovina čínského zelí
 - 1 červená cibule
 - 1 jablko
 - 200 g vařeného filé z tuňáka (nebo z konzervy)
 - 2 stroužky česneku
 - Sůl, pepř
 - 200 g bílého jogurtu
 
Postup přípravy receptu
K tomuto receptu se vám bude hodit jedna větší mísa, aby pro vás míchání salátu bylo pohodlné a suroviny vám nepadaly ven. Nejprve začnete čínským zelím, které si pořádně omyjte vodou, aby se vyplavily případné nečistoty a nakrájejte jej nožem na tenké nudličky. Poté vložte do mísy. Následně si oloupejte cibuli a nakrájejte na tenké půlměsíčky. Stejně tak pokračujte s krájením neoloupaného omytého jablka. Vše promíchejte v míse.
K nakrájené zelenině nakonec přidáte rozdrobeného tuňáka, dva stroužky prolisovaného česneku, jogurt, sůl, čerstvě namletý pepř a opět vše dobře promícháte.
Nyní jste zdárně dokončili přípravu salátu a můžete jej servírovat. Je dobré nechat salát na chvíli vychladit v ledničce, aby byl ještě svěžejší, ale není to nezbytné. Jako příloha se skvěle může hodit rozpečená bagetka. Přejeme vám dobrou chuť!



