Celý svět se zbláznil do tohoto banánového dortu s krémem a sušenkovým základem! Vypadá jako z luxusní cukrárny, ale příprava je přitom snadná

Banány jsou dobré samy o sobě, jakmile je ovšem smícháte se smetanou a citronovou šťávou, dostanete lahodný dort, na který jen tak nezapomenete. 

Máte chuť na nějaký delikatesní dort? Nebo vás čeká důležitá událost v podobě oslavy narozenin a chtěli byste ji trochu oživit speciálním dortem s nezapomenutelným vzhledem? Tak jako tak, banánový dort se želatinou se hodí na kteroukoliv příležitost jen budete chtít. Navíc jej nemusíte ani péct, což je ohromná výhoda.

Ingredience a postup přípravy těsta

Na základové těsto budete potřebovat:

  • Sto deset gramů libovolných sušenek
  • Šedesát gramů kvalitního másla
  • Metličku
  • Středně velkou mísu

Na krém budete potřebovat:

  • Dva střední banány
  • Deset gramů želatiny
  • Dvě stě mililitrů tučné smetany
  • Čtyři sta gramů smetanového sýru či tvarohu
  • Dvě polévkové lžíce citronové šťávy
  • Pět polévkových lžic prášku do pečiva
  • Vanilkový cukr dle chuti
  • Mísu
  • Šlehač
  • Mixér
  • Nůž

Na vrchní vrstvu budete potřebovat:

  • Deset gramů želatiny
  • Dvě stě mililitrů vody
  • Dvě polévkové lžíce citronové šťávy
  • Tři polévkové lžíce cukru
  • Dva středně velké banány
  • Šlehač
  • Nůž

Nejprve si vezměte sušenky a snažte se je rozdrtit na prášek. Vezměte si máslo, nechejte jej rozpustit a sušenky i s rozpuštěným máslem vložte do mísy a promíchejte dohromady. Vložte jej do formy, ve které vzniklé těsto co nejvíce přitlačte a vyrovnejte. Vložte do lednice a nechejte alespoň na půl hodiny odležet. Mezitím se můžete vrhnout na přípravu krému.

Recept je jednoduchý a nemusíte jej péct

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]