Máte v plánu připravit si něco sladkého, ale máte dost různých suchých dortů buchet? Podívejte se na recept na dezert, který obsahuje 2 vrstvy krému. Tím je zaručeno nejenom to, že vám bude skvěle chutnat, ale hlavně je tím zaručeno to, že si můžete být jisti i skvělou vláčností. Tato buchta rozhodně není suchá a nadchne jak vás, tak kohokoliv komu ji dáte ochutnat.
Co budete potřebovat?
Seznam surovin možná vypadá komplikovaně, ale není. Myslete na to, že potřebujete základ v podobě těsta, dále budete potřebovat také dva druhy krémů a nakonec i polevu. Proto si seznam ingrediencí rozdělíme do jednotlivých skupin. Jako první to budou ingredience určené na těsto.
- 10 dkg cukru
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 5 dkg másla
- 1 lžíce medu
- 1 lžička jedlé sody
- 30 dkg mouky
Další vrstvou je pudinkový krém, který udělá z vašeho dezertu lahodnou a také vláčnou pochoutku. Podívejte se, jaké ingredience si musíte připravit, pokud chcete znát kompletní recept na dezert.
- 8 dcl mléka
- 2 lžíce vanilkového pudinku
- 2 lžíce mouky
- 2 žloutky
- 1 lžíce vanilkového cukru
- 15 dkg cukru
- 10 dkg másla
Nyní jdeme na další vrstvu krému. Ta je jednoduchá, jelikož se jedná o vrstvu šlehačky. Ideální je proto jedno balení smetany ke šlehání, kterou můžete dle chuti doplnit cukrem. Dále už zbývá jenom vrstva poslední v podobě čokoládové polevy. Na ní bude třeba připravit si kombinaci těchto tří ingrediencí:
- 10 dkg bílé čokolády
- 10 dkg čokolády na vaření
- 2 lžíce oleje
Začínáme přípravou těsta
Prvním krokem je příprava vaječného základu, kdy při postupném zahřívání začnete šlehat vejce a žloutek. Poté k nim přidáte med, máslo a následně dodáváte další zbývající ingredience. Těsto získá zajímavou vláčnost a nadýchanost a dobře se propojí všechny ingredience. Poté už stačí přenést těsto na plech pokrytý pečicím papírem. mělo by se dostat do všech krajů a mělo by být všude stejně vysoké. Potom můžete vložit do trouby rozehřáté na teplotu 180 stupňů. Jelikož pečete opravdu tenké těsto, je celková doba přípravy pouze 5 – 10 minut.
Pokračujte přípravou pudinkového krému
Když těsto vyndáte, nechtě ho při pokojové teplotě chladnout. Mezi tím připravte pudinkový krém. I zde začněte vaječným základem, ke kterému následně přidávejte všechny ostatní ingredience. Krátce povařte, než celá hmota začne výrazně houstnout. Když dosáhnete požadované pudinkové konzistence, máte hotovo a můžete odložit stranou.
Příprava šlehačky a čokoládové polevy je hračka
Nyní je na řadě třetí fáze, která je spojena s přípravou krému, který vytvoříte jednoduše tak, že ušleháte smetanu s cukrem a vytvoříte pevnou šlehačku. Pokud ji chcete v daném stavu udržet co nejdéle, je možné přidat i takzvaný ztužovač. Podmínkou to však není. Když máte, už stačí jenom ve vodní lázni rozpustit oba druhy čokolády, které smícháte s trochou oleje. Vznikne konzistentní hmota, kterou použijete jako polevu.
Kompletujte a je hotovo
Nejprve těsto, které je třeba rozpůlit. Jedna polovina je použita jako základ. N toto těsto naneste vrstvu pudinku, kterou následně uhlaďte do roviny. Na tuto vrstvu přijde vrstva šlehačky. Tu natáhněte až do krajů a také se snažte její horní část vyhladit do roviny. Potom na tuto vrstvu položte horní číst těsta. Na závěr už jenom polijte čokoládovou polevou. V tuto chvíli doporučujeme umístit do lednice. Proč? Aby vše dokonale ztuhlo a jednotlivé vrstvy se zpevnily. Potom už stačí jenom nakrájet a ochutnat. Chutná? A souhlasíte s tím, že je tento recept na dezert dokonalý?