Australané krmí zvířata, která přišla o zdroj potravy kvůli požárům, za pomoci vrtulníků

Austrálie dostala od přírody pořádnou ránu, a to kvůli masivním požárům, které se nedařilo zvládnout. Ty samozřejmě ohrozily jak lidi, tak i mnoho zvířat. Ta, která dokázala uniknout však mají velký problém s tím, že nemají co jíst. Proto musí přijít pomoc, která je vskutku originální, ale velmi efektivní.

Pomoc, která padá z nebe

Dostat se na mnohá území je prakticky nemožné, a tak se musí volit jiná než standardní řešení. A tak když to nejde po zemi, tak to musí jít ze vzduchu. Pomoc, tedy potrava pro zvířata tak v podstatě padá z nebe. Děje se tak v celém Novém Jižním Walesu, jelikož se jedná o jedinou možnou cestu, jak zajistit, aby zvířata zde žijící měla dostatek potravy a aby nedošlo k tomu, že uhynou.

Především pro klokany

Jedná se o jídlo, které je určeno především klokanům. V oblastech, kam je jídlo distribuováno žije takzvaný klokan trpasličí. Jeho specifikem je to, že žije hlavně ve skalních oblastech a dolů se vydává jenom za potravou. A konzumuje travnatou vegetaci, která je však zničena požáry. Klokani tak nemají co jíst a pokud by tomu bylo i nadále, tak zemřou hlady.

Místo trávy batáty a mrkev

Bylo proto nutné zvolit krizové řešení, které spočívá v tom, že místo trávy budou klokani jíst batáty a také mrkev, a to minimálně do doby, než se vegetace mimo skalní oblasti zase obnoví. Zvířata tak budou mít i nadále dostatek potravy a nebudou odsouzeni k záhubě. A jelikož se na místa nedá dostat jinak než ze vzduchu, je jim potrava shazována přímo z vrtulníku.

Jídlo jim chutná

Podle svědectví různých ochránců přírody přímo na místě to vypadá, že by katastrofa mohla být zažehnána, jelikož klokani podle všeho již zjistili, že dole nemají dostatek potravy, a tak se musí začít živit tím, co jim padá z nebe. A podle vše ho vypadá, že jim toto jídlo skutečně velmi chutná. Budou ho však mít jen do té doby, než tráva zase poroste.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]