Bonbony, které nemají konkurenci. Připravte si domácí sladkost, z které budou všichni unešení

Chodíte si pro čokoládové bonbony do cukrárny? Až ochutnáte tyto domácí, přestanete. Jsou opravdu fenomenální. Připravit si jich můžete, kolik jen chcete. Osloví zejména ty nejmenší ve vaší rodině. Nadšení z nich budou ale i dospělí, přesvědčte se na vlastní oči.

Jaké suroviny budete potřebovat na přípravu domácích bonbonů?

Připravte si následující ingredience:

  • cca 300 až 400 gramů moučkového cukru
  • 30 gramů másla
  • 25 gramů kakaového prášku
  • 200 gramů sušeného mléka
  • 50 mililitrů plnotučného mléka
  • 180 gramů vlašských nebo lískových ořechů

Jak postupovat při přípravě domácích bonbonů?

V míse si smíchejte moučkový cukr společně se sušeným a tekutým plnotučným mlékem. Pak směs vlijte do hrnce a zahřívejte na středním plamenu. V další fázi přidejte k surovinám i změklé máslo a nechte rozpustit. Metličkou následně vytvořte homogenní hmotu.

Tvoření domácích bonbonů

Vytvořenou směs odstavte z plotny a zakomponujte do ní jemně mleté a drcené oříšky dle libosti. Zvolit můžete jak ty vlašské, tak i lískové. Vhodné bude například i strouhaný kokos. Vše dobře promíchejte a rukama tvořte ze směsi pravidelné kuličky o velikosti cca jeden až dva centimetry.

Vhodné je domácí bonbony také namočit do čokoládové polevy z mléčné nebo hořké čokolády, budou tak zase o něco chutnější. Nakonec vyskládejte kuličky na tác, přikryjte fólií a dejte ztuhnout do lednice ideálně přes noc a pak podávejte svým hostům.

Perfektně se tato dobrota hodí i jako cukroví na Vánoce, které se již kvapem blíží.

Tip na závěr

Do těstíčka můžete v podstatě zakomponovat cokoliv máte rádi. Skvěle vynikne v kuličkách i jemně nasekané sušené ovoce typu rozinky, meruňky, nebo švestky. Aby měly bonbony lepší chuť, je možné do směsi rovněž kápnout trochu rumu, nebo koňaku (pokud nebudou jíst tohle cukroví děti).

Přejeme vám dobrou chuť!

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]