Pokud vám zbyla bramborová kaše z obědu, rozhodně ji nemusíte vyhazovat. Spíše si zkuste připravit tento jednoduchý, ale vynikající pokrm.
Bramborová kaše je pokrm, který je opravdu jednoduchý na přípravu a hodí se jako příloha snad ke všem slaným jídlům. Mnohdy se ale stane, že člověk této kaše udělá až moc a poté ji vyhazuje, protože neví co s ní. Ale tomu je teď konec. Připravte si vynikající pokrm, ke kterému je potřeba právě bramborová kaše. A můžete ho mít například na snídani a nebo večeři. Opravdu to vyzkoušejte.
Co budete potřebovat
- 500 g brambor
- 5 vajec
- 50 g mozzarelly
- 100 g slaniny
- svazek petrželky
- 200 g bílého zelí
- 50 g čedaru
Je to opravdu jednoduché
Nejprve si brambory oloupejte, uvařte v osolené vodě a poté promíchejte. Pokud máte už připravenou bramborovou kaši, tento krok můžete přeskočit. Zelí si nakrájejte nadrobno a zlehka ho poduste na pánvi vymazané rostlinným olejem. Do bramborové kaše přidejte najemno nakrájenou petrželku, sůl, pepř a jedno vejce. Dobře promíchejte a poté hmotu přendejte do cukrářského sáčku.
Plech vyložte pečicím papírem a začněte na něj dělat kolečka bramborové kaše, přesně tak, jak je ukázáno na videu. Doprostřed každého kolečka dejte slaninu, zelí a syrové vejce. Nakonec posypte strouhanou mozzarellou a čedarem a dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte přibližně 15 – 20 minut. Podávejte ještě teplé. Zaručujeme vám, že si tento pokrm zamilujete. Přejeme vám dobrou chuť!
Napište komentář