Domácí slanina podle receptu vyhlášeného českého řezníka: Tak křehká, že se doslova rozpadá v ústech. Stačí znát tuhle správnou směs koření a bude luxusní

Člověku se začnou velice rychle sbíhat sliny, když jen pomyslí na výbornou a rozpálenou slaninu. Udělejte si ji sami doma.

Mnoho lidí používá slaninu vlastně do úplně všeho, protože je jen málo věcí, které jsou lepší než slanina udělaná na rozpálené pánvi. A je dobře známo, že domácí věci jsou vždycky ty nejlepší. Možná tomu nebudete věřit, ale i sami doma si můžete udělat takovou slaninu, která bude lepší než v obchodě. Nevěříte? Tak se podívejte na tento recept.

Co budete potřebovat

  • 1 kg slaniny
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 2 lžíce hrubé soli
  • 1 lžička papriky
  • lžička mletého černého pepře
  • 4 stroužky česneku

Je to trošku pracnější

Slaninu si nejprve pořádně omyjte a poté osušte papírovými utěrkami. Pokud bude potřeba, tak ji také úplně očistěte od všeho. V menší misce si smíchejte všechno koření: sůl, pepř, tymián, papriku a nadrobno nasekaný česnek. Směs tohoto koření rozetřete po celé ploše masa a rukama ji do něj pořádně zapracujte. Všechny strany masa by měly být zcela potřené.

Maso nechte v lednici

Všechno koření, co vám zbyde nasypte na pečící papír a na něj položte slaninu. Tu poté zabalte do pečícího papíru, položte ji na prkénko a nechte přibližně na 24 hodin odpočívat v lednici. Po této době slaninu vyndejte z pečícího papíru a zabalte jí do nového. Znova ji dejte do lednice, ale tentokrát na přibližně 7 dní. Jednou denně ji otáčejte na jinou stranu.

Po této době slaninu vyndejte z pečícího papíru a pomocí nože odstraňte všechno přebytečné koření. Nyní už jen slaninu nakrájejte na tenké plátky a můžete podávat. Můžete se spolehnout na to, že lepší slaninu jste ještě nikdy nejedli. A všichni ostatní vám ji budou také chválit. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]