Nastrouhám brambory na pánev a položím na ně náplň. Toto jídlo miluje celá rodinaa

Pizza k večeři se nezdá jako zdravé jídlo. Pokud ale těsto připravíte z brambor, rázem získáte sytou, chutnou a zdravou večeři, kterou budou zbožňovat i děti.

Brambory jsou neskutečně všestranná surovina, kterou lze proměnit na širokou škálu pokrmů nejrůznějšího charakteru. Kupříkladu bramborové placky nemusejí vypadat jen jako klasické bramboráky s majoránkou a česnekem. Naopak. Vyzkoušejte ty úplně nejjednodušší, které použijete jako korpus pro výrobu domácí pizzy! Geniální? Ano, my víme!

Ingredience na bramborovou pizzu

  • Brambory – 5 až 6 ks
  • vejce – 2 ks
  • sůl – dle chuti

Na náplň

  • Rajčatová omáčka
  • strouhaný sýr
  • šunka nebo slanina
  • cibule, paprika, kukuřice či jiná zelenina
  • oregano
  • cokoliv, co máte na pizze rádi

Návod na přípravu

Připravte si pánev o průměru 26 cm a 6 brambor zhruba o velikosti slepičího vejce. Pokud máte větší brambory, přizpůsobte jejich množství. Syrové brambory oškrábejte a nastrouhejte nahrubo do mísy. Nemusíte ždímat šťávu. Ihned přidejte dvě vajíčka, vše podle chuti osolte a dobře promíchejte.

Pánev vymažte rostlinným olejem a vyklopte do ní bramborovou hmotu, kterou rozprostřete do roviny po celé ploše pánve a mírně ji upěchujte. Položte pánev na sporák zapnutý na minimální teplotu (my jsme použili stupeň 2 z 12) a pod pokličkou nechte bramborovou placku opékat 10 minut. S pomocí talíře pak placku otočte na druhou stranu.

Opečenou stranu nyní ozdobte podle svého vkusu. Rozetřete na ni trochu rajčatové omáčky nebo kečupu, posypejte oreganem a strouhaným sýrem a na něj rozložte kousky šunky, slaniny či jiného druhu uzeniny, který máte rádi, nebo který zrovna máte v lednici. Přidejte proužky cibule a čerstvé papriky nebo jiné druhy zeleniny a pokud chcete, posypejte je ještě trochou sýra. Znovu přiklopte pokličkou a dopékejte dalších 10 až 13 minut v závislosti na síle bramborového těsta. Pizzu posypejte bylinkami a podávejte.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*