Pokud máte chuť na něco neobyčejného, ale nechce se vám vařit dlouhé hodiny, tento recept je pro vás jako dělaný.
Pokud hledáte rychlý a neobyčejný recept, který by konečně uspokojil vaše chuťové buňky, a to aniž byste k tomu potřebovali mnoho drahých surovin, tento chutný recept na bramborovou roládu s houbami plnou rozteklého sýra si prostě zamilujete. Jde navíc o pokrm, který nevyžaduje žádné dlouhodobé zkušenosti s vařením, a proto si s ním hravě poradí každý začínající kuchař či kuchařka. Vrhněte se na to!
Bramborová roláda se sýrem a houbami
Tato bramborová roláda se sýrem a houbami uchvátí svou jedinečnou chutí naprosto každého, kdo ji ochutná. Pokud se však o tom chcete přesvědčit i vy sami, nezbývá vám než pustit se do receptu a tuto pochoutku vyzkoušet ve vlastní kuchyni – přípravy se však nemusíte vůbec bát, jde o naprosto jednoduchý postup, který hravě zvládnete i vy. Budete k tomu potřebovat následující ingredience:
- 600 gramů brambor
- 200 gramů žampionů
- 4 ks plátkového sýra
- 1 vejce
- Slunečnicový olej, podle potřeby
- Sůl, podle chuti
- Rozmarýn, podle chuti
Postup pro přípravu:
- Nejprve si připravte hlubokou mísu, do které nastrouhejte pečlivě omyté a oškrábané brambory. Z těch poté vymačkejte co nejvíce tekutiny, a to vlastníma rukama – tento krok vám sice zabere nějaký čas, ovšem jde o jedinou časově náročnou záležitost v tomto receptu.
- Jakmile budete mít brambory dokonale vymačkané a připravené, rozklepněte do nich jedno vejce a důkladně jej s nimi promíchejte. Poté přidejte asi jednu lžíci olivového oleje a podle vaší chuti také sůl a rozmarýn. Ingredience znovu promíchejte.
- Nyní si připravte vhodný plech, vyložte jej papírem na pečení a následně potřete olivovým olejem – stačí pouze pár kapek, které rozmažete prsty nebo kuchyňským štětcem.
- Na plech dále vysypte veškeré bramborové těsto, které jste si připravili a rovnoměrně ho po celém plechu rozložte – k tomu můžete použít lžíci, stěrku nebo klidně své ruce.
- Plech vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte roládu po dobu 30 minut.
- Jakmile budou brambory dostatečně upečené, rozložte na jejich povrch nakrájené houby, plátkový sýr a pomocí pečicího papíru připravený pokrm srolujte do tvaru rolády (samozřejmě počkejte, až dostatečně vychladnou).
- Takto připravenou roládu vložte i s pečicím papírem zpět na plech a vraťte pokrm do trouby na dalších 10 minut.
- A máte hotovo. Dobrou chuť!
Pokud jste během tohoto jednoduchého receptu něco nepostřehli a bohužel se vám nepovedl tak, jak byste si to představovali, nebo potřebujete důkladnější návod, níže se můžete podívat na video, kde můžete shlédnout celý jeho postup.