Bramborové placky s klobásou zaujmou i toho, kdo musí mít na talíři kousek masa

Zapomeňte na klasické bramboráky. Mají zdatnou konkurenci, kterou jsou bramborové placky s klobásou. Až je vyzkoušíte, budete je milovat. Skvělou skvělým teplým jednoduchým jídlem, které vás navíc nadchne i tím, jak rychle ho můžete mít hotové. Máte chuť, tak pojďme na to.

Co budete potřebovat?

Chcete si opravdu pochutnat? Pokud ano, dodržte i správný poměr surovin, které bramborové placky s klobásou vyžadují. Potřeba jich bude jenom pár, což se ostatně můžete sami snadno přesvědčit. Nachystejte si:

  • 600 g vařených brambor
  • 150 g klobásy
  • 100 g sýra
  • 1 lžíci mouky
  • 2 vejce
  • Sůl, pepř a další koření

Těsto je za pár minut

Základem je správné těsto. Na tyto bramborové placky s klobásou budete potřebovat vařené brambory. Když vystydnou, můžete je začít strouhat na hrubém struhadle. Dále k nim nastrouháte také zvolenou klobásu a zvolený jakýkoliv sýr, který máte rádi. Hmotu osolte a opepřete a přidejte jakékoliv další koření. Hodit se může třeba medvědí česnek, který přidá na chuti i na barvě.

Dále přidejte také obě vajíčka. Následně už je nezbytné těsto zpracovat do požadované konzistence. Ideální je těsto zpracovávat ručně, díky čemuž se ingredience lépe propojí. Mouku přidávejte jenom pokud je to nezbytné. Předpokládáme však, že pokud jsou brambory dobře přecezené, nebude to třeba.

Vytvořte placky

Nyní se můžete pustit do přípravy jednotlivých placek. Vytvořte zhruba stejně velké koule, které obalte v mouce. Potom z nich ve své dlani vyrobte placku. Nehrajeme na estetiku, a tak může mít jakýkoliv tvar. Dobré je pouze to, aby měla všude stejnou výšku.

Smažíme na pánvi

Bramborové placky s klobásou se smaží na pánvi, na dostatečném množství rozpáleného oleje. Smažte je z obou stran takzvaně do zlatova. Potom je dejte na papírovou utěrku, která vysaje přebytečný olej. A máte hotovo. Až ochutnáte, potvrdíte, že bramboráky na tuto pochoutku nemají.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]