Tento recept na vylepšený bramborový salát je hotový poklad. Uložte si ho už teď, na Vánoce ho bude hledat úplně každý

Občas se stane, že už docházejí nápady na přípravu jídla k večeři. Najednou máte pocit, že už jste všechno jedli. Můžete ale připravit třeba bramborový salát.

Brambory jsou vděčnou základní potravinou, protože z nich lze připravit celou řadu sladkých a slaných jídel. Můžete je péct, dusit, smažit i přidávat do salátů. Ty jsou oblíbené zejména ve vánoční čas k rybě nebo o nedělním obědě k vepřovému smaženému řízku. Ale bramborový salát si můžete dát i na večeři jen tak, když použijete ty správné ingredience.

Co budete potřebovat na přípravu bramborového salátu

  • 5 brambor
  • čtvrtka hlávkového zelí
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 2 lžíce olivového oleje (možno nahradit slunečnicovým nebo řepkovým)
  • 1 velká cibule

  • 7 nakládaných okurek
  • 5 stroužků česneku
  • 250 g hub
  • 3 lžíce majonézy

Postup přípravy

  • Syrové brambor omyjete, nebudete je loupat a uvaříte je doměkka.
  • Mezitím, co se brambory vaří, tak si opláchnete hlávkové zelí a nakrájíte ho na drobné nudličky. Dáte je do salátové mísy.
  • Nakrájené zelí osolíte, opepříte, přidáte k němu ocet a dobře promícháte.
  • Na pánvi na oleji osmažíte nadrobno nakrájenou cibuli, až zavoní a bude zlatavá. Doplníte ji utřeným česnekem, opražíte ho společně s cibulí a pak vše přidáte do mísy k zelí.

  • Nakládané okurky nakrájíte na plátky a přidáte je k zelenině v míse.
  • Na pánvi orestujete na oleji nakrájené čerstvé houby a podusíte je doměkka.
  • Uvařené brambory necháte vychladnout, oloupete je a nakrájíte na malé kostky. Dáte je do mísy k zelenině a vše velmi dobře promícháte.
  • Směs doplníte majonézou a jablečným octem a opět salát promícháte, aby se jednotlivé ingredience spojily.
  • Nyní je salát hotový. Před podáváním se hodí dát ho vychladit do chladničky. Jíst ho lze bez přílohy, protože je hodně sytý.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]