Bramborám odřízněte vršek a boky, pak je namočte do studené vody. Něco takového jste ještě nejedli!

Tyto hranolky si zamilujete zejména pokud patříte k těm, kteří se můžou utlouct po hranolkách. Opravdu to vyzkoušejte, stojí to za to.

Hranolky patří obecně k té nejoblíbenější příloze vůbec. Ale jsou také velmi nezdravé, takže není dobré je jíst neustále, protože to může vést ke zdravotním problémům. Tento recept je taková alternativa hranolek, ale nebojte se, chuťově to opravdu stojí za to. Nebudete k tomu potřebovat ani moc ingrediencí. Tak co, vyzkoušíte to?

Z brambor uděláte všechno

Brambory neodmyslitelně patří na stůl každého člověka. Je to totiž naprosto ideální příloha, například k masu a nebo k různým omáčkám. A také se z nich dá vlastně udělat úplně všechno. A když si s tím trošku pohrajete, může vzniknout pokrm, za který se nemusíte stydět ani na nějaké oslavě a nebo na svatbě. Stačí mít jen trošku fantazie a budete mít luxusní pokrm.

Je to velmi jednoduché

Nejprve si vyberte nějaké středně velké brambory a oloupejte je. Poté ořízněte oba konce. Pokud jsou brambory trochu větší, rozkrojte je napůl. Ponořte je na několik minut do misky s čistou vodou a přebytek poté vylijte. Poté tyto brambory vložte do rozpálené pánve, na kterou dejte trochu oleje a opečte brambory z obou stran.

Ano, tak jednoduché to je. Nakonec už jen osolte a okořeňte vaším oblíbeným kořením a bylinkami. Slijte olej z pánve a přidejte máslo, bylinky a česnek. Pro jemnější aroma můžete přidat i trochu vína a poté pánev dejte na 30 minut do rozehřáté trouby. Jakmile jídlo vyndáte, budou brambory zvenčí křupavé, ale zevnitř se budou rozpadat na jazyku. Opravdu to stojí za to. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*