Bramborová kaše zapečená s karbanátky a čedarem v jednom pekáči: Luxusní večeře pro celou rodinu, zachutná nejen dětem

Výbornou výchozí surovinou pro zapékané pokrmy jsou brambory. Kdo by neznal typický recept na ty zapékané se salámem. Ten lze nahradit i mletým masem.

Mleté maso a brambory se zdá být velmi prospěšnou kombinací. Můžete si z nich připravit chutný oběd z jednoho plechu. Je to výhodné zejména tehdy, když pospícháte a potřebujete mít jídlo brzy hotové. Tyto zapečené brambory lze nabídnou i jako teplou večeři hladové rodině. Uvidíte, jak se po nich jen zapráší.

Ingredience na zapečené brambory s masovými kuličkami

  • 6 brambor
  • 100 g slaniny
  • 4 stroužky česneku
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 3 cibule
  • 2 vejce
  • 450 g sýru Čedar
  • 1 polévková lžíce cukru
  • půl lžičky oregana
  • půl lžičky bazalky
  • kopr, sůl, pepř

Postup přípravy

  • Brambory oloupete a nakrájíte na menší dílky, které pak uvaříte v osolené vodě doměkka. Po uvaření vodu slijete a z brambor připravíte bramborovou kaši.
  • Nadrobno nakrájíte cibuli a rozdělíte ji na dvě části. Jedna bude použita do mletého masa a druhá do bramborové kaše. Nakrájíte také kopr a přidáte ho k bramborové kaši.

  • Najemno nakrájíte i slaninu, polovinu osmažíte na pánvi a přidáte k mletému masu. Druhou do něho přidáte bez smažení.
  • Sýr Čedar nastrouháte na hrubém struhadle a dáte ho do bramborové kaše, kterou ještě doplníte jedním celým vejcem.

  • Dále si dohotovíte mleté maso, přidáte k němu kromě výše uvedeného ještě celé vejce, česnek, osolíte ho a opepříte. Vše důkladně promícháte, aby vám z toho vyšla hladká hmota.
  • Bramborovou kaši rozetřete na dno zapékací misky. Z mleté směsi vytvarujete karbanátky a položíte je na kaši v zapékací misce.

  • Nyní si připravíte rajčatovou omáčku. Vezmete pánev, do ní dáte máslo, utřený česnek a osmažíte ho. Přidáte dvě lžíce rajského protlaku a trochu vody, aby se vytvořila omáčka. Dochutíte ji solí, pepřem, oreganem a bazalkou. Povaříte a omáčku nalijete na karbanátky. Jako poslední vrstva bude sýr Čedar nakrájený na plátky, případně nahrubo nastrouhaný.
  • Nyní dáte zapékací misku do rozehřáté trouby a při teplotě 180 °C budete pokrm zapékat po dobu 40 minut.

  • Toto jídlo je hodně syté, takže jako přílohu je možné předložit už jen lehký zeleninový salát.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*