Připravte rodině místo řízku Carovy prsty, jsou nejméně 10krát lepší. Recept hodnotíme na rovných 10/10. Zapomeňte na tradiční trojobal a strouhanku

Řízky jsou oblíbeným jídlem. Existují však variace na tento pokrm, které vám jistě také zachutnají. Zkuste například Carovy prsty.

Tyto prsty jsou šťavnaté, jemné a chutné. Nepřipravují se z plátků masa jako klasické řízky, ale z masa mletého. Navíc jsou obalené ve speciálním těstíčku se zakysanou smetanou. Díky tomu jsou opravdu křehké. Recept obsahuje také mrkev a brambory. Hodí se tak mimo jiné na sváteční stůl. Překvapte svou rodinu o letošních svátcích neobvyklým a úžasným pokrmem, na který nezapomenou.

Základem je mleté maso

Připravte si 600 gramů mletého masa, cibuli, mrkev a brambory. Dále dva stroužky česneku, tři polévkové lžíce mouky, sůl, pepř a koření. Na těstíčko je třeba připravit tři vejce. Dvě polévkové lžíce zakysané smetany, 120 gramů mouky, 100 mililitrů mléka a také sůl a pepř na dochucení. Cibuli nastrouhejte na hrubém struhadle nebo ji nakrájejte na kostičky. Brambory nastrouhejte na jemném struhadle, stejně tak jako mrkev.

Fotografie: Pixabay

Až budete mít vše připravené, smíchejte zeleninu s mletým masem a přidejte koření. Pokud máte v mletém rádi ještě jiné koření než pepř, klidně ho přidejte. Nic nezkazíte kouskem šalvěje. Ale pozor, šalvěj je opravdu velmi aromatická, opravdu stačí jen malé množství. Nyní všechny ingredience pořádně promíchejte. Následně z masa tvořte malé klobásky tak, aby se podobaly prstům.

Připravte si těstíčko

Nyní je čas na přípravu těstíčka. Smíchejte zakysanou smetanu s mlékem a moukou a přidejte koření. Všechny ingredience metličkou vymíchejte do hladka. Těstíčko by mělo mít konzistenci jako těsto na palačinky. Pokud je málo husté, přisypte ještě trochu mouky. Připravené mleté maso poté namáčejte v těstíčku. Na pánvi si zatím rozpalte olej. Následně smažte prsty ze všech stran do zlatova.

Prsty můžete dodatečně dusit tím, že na pánev dáte pokličku a přilijete trochu vody. Mnohem chutnější jsou však jen smažené. Těstíčko je tak lepší. Takto připravené prsty můžete podávat jako předkrm, ale také jako hlavní jídlo, které se hodí k mnoha přílohám. Vhodné jsou také jako netradiční občerstvení na party. Hodí se například na silvestrovský stůl. Vhodné je k nim připravit dresink.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]