Celý svět se zbláznil do tohoto italského koláče s ananasem a mandlemi! Kdo ho ochutná, ten pochopí proč

Když se chystáte dělat pořádný oběd, měli byste na zakončení vašeho menu dát na stůl i nějaký pořádný koláč. Tento snadno připravíte a rozhodně vám zachutná. 

Máte chuť na něco sladkého, ale zároveň vás již omrzely všechny kupované pochoutky ze supermarketů? V tom případě rozhodně vyzkoušejte tento lahodný koláč s ananasem a mandlemi. Nejenže vám zlepší den svou dokonalou chutí, ale jeho příprava vás bude dozajista bavit. Navíc z ní můžete udělat i zábavnou činnost pro vaše děti, které s vámi díky tomu stráví více času a zároveň se přiučí i novým věcem.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Vejce – 2 kusy
  • Cukr krystal – 100 g
  • Vanilkový cukr – 1 balení
  • Slunečnicový rostlinný olej – 100 ml
  • Bílý jogurt – 100 g
  • Hladká mouka – 180 g
  • Prášek do pečiva – 12 g
  • Konzervovaný ananas – 6 koleček
  • Mleté mandle – dle chuti
  • Moučkový cukr – na ozdobu

Nachystejte si větší mísu a rozklepněte do ní dvě vejce. Poté k nim přisypejte i cukr krystal a vanilkový cukr. Vše důkladně prošlehejte, dokud se suroviny nespojí. Poté do směsi přilijte slunečnicový rostlinný olej a přidejte i bílý jogurt, opět vše zašlehejte. Hladkou mouku promíchejte s práškem do pečiva a obojí do mísy prosejte.

Těsto důkladně míchejte dostatečně dlouho na to, aby se všechny suroviny propojily. Formu na pečení vyložte pečicím papírem. Těsto do ní nalijte a rovnoměrně ho rozložte do všech stran. Nachystejte si kolečka ananasu a nakrájejte je na přibližně stejně velké kostičky. Ty poté libovolně vyskládejte na těsto a nakonec na něj nasypejte i mleté mandle.

Vložte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte koláč po dobu cca 35 minut. Jakmile bude koláč hotový, tak jej z trouby vytáhněte a chvíli vyčkejte, než vychladne. Poté ho posypejte moučkovým cukrem na ozdobu a můžete ho podávat například se šálkem kávy či horkého čaje. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*